Blant foredragsholderne onsdag var Tapad-gründer Are Traasdahl. Han var invitert for å snakke om hva som skjer med norsk handelsnæring når den amerikanske netthandelgiganten Amazon gjør sitt inntog.

Traasdahl tror Amazon, som har over 1000 milliarder dollar i markedsverdi, er på plass i Norge om mellom ett og fem år. Til sammen går rundt fem prosent av all detaljhandel i USA gjennom Amazon.

– Bransjer som ikke har fulgt med i timen kommer til å få det vanskeligst. De som allerede har litt utfordringer med kunder er det enkleste byttet. Amazon har forenklet kjøpsprosessen og jeg tror alt som kan bidra til å spare tid er viktig for folk, sier Traasdahl.

Han er imidlertid enig med Nørrona-sjef Jørgen Jørgensen om at det ikke er mulig å erstatte fysiske butikker.

– Det er veldig mye som ikke kan skape gode kundeopplevelser på internett, for eksempel en veldig kunnskapsrik person.

Norrøna-sjef Jørgensen frykter ikke Amazon for øyeblikket.

– Vi har foreløpig gjort oss uavhengig av Amazon. Vi er opptatt av kjøpsopplevelsen og våre verdier. Vi er nok også i en prisklasse som ikke er dominert av dem, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.