– Den tradisjonelle måten å håndtere det på, ville vært å be dem slutte å bruke merkevaren vår – på en formell måte, sier digitalredaktør Trygve Refvem (40) i tv-selskapet MTG.

I fjor høst begynte fem NTNU-studenter å utvikle et spill basert på realityprogrammet Paradise Hotel, hvor en gruppe single mennesker sjekker inn på hotell og må finne partnere for å forbli i spillet.

Nå kjøper MTG, som sender tv-showet på TV3, rettighetene til spillet.

Basert på Fantasy Football-suksessen

– Ideen kom mens vi satt og satt opp lag for Fantasy Fotball, sier student Jon-Anders Kabbe (24), som er én av de fem.

Fantasy Fotball er enormt populært konsept hvor man setter sammen sitt eget drømmelag av fotballspillere. Deretter får man poeng basert på spillerens prestasjon i den virkelige verden. Målet er å velge riktige spillere og slik sanke flest mulig poeng. 

Det er ikke bare lek og moro. På grunn av populariteten har det vokst frem en milliardøkonomi rundt de ulike spillene.

De fem studentene tok konseptet og flyttet det over til Paradise Hotel. Spillere kan velge to kvinner og to menn til sitt lag. Deretter får man poeng når deltagerne gjør ting som å finne partnere, kysse, gråte dolke hverandre i ryggen eller si at noe er 110 prosent.

Fantasy Paradise Hotel er basert på Fantasy Football-modellen, hvor man setter sammen et drømmelag og får poeng basert på spillernes prestasjoner i den virkelige verden.
Fantasy Paradise Hotel er basert på Fantasy Football-modellen, hvor man setter sammen et drømmelag og får poeng basert på spillernes prestasjoner i den virkelige verden. (Foto: Skjermdump)

Studentene sendte en epost til MTG allerede da de begynte å utvikle spillet, for å spørre om lov. De fikk ikke svar. 

Så begynte spillet å bli populært og fikk oppmerksomhet i en studentavis. Og rett før påske dumpet det inn en epost fra tv-selskapet. 

Student Jon-Anders Kabbe forteller at de først trodde det var mulig at MTG hadde valgt å sende en advokat etter dem.

– Vi tenkte absolutt var en fare for det.Vi så det som en reell mulighet, sier Kabbe.

I stedet fikk de et forretningstilbud.

– Vi gikk en runde på det, og sa, la oss heller se på hva som ligger bak her. Og vi så noe vi kunne omfavne og videreutvikle, sier digitalredaktør Trygve Refvem.

Og fortsetter:

– Vi syntes det var et spennende initiativ. Det er den type innovasjon og kreativitet vi leter etter.

MTG ser nå for seg å legge ting som videoklipp fra programmet inn i spillet. I tillegg ser man på muligheter for å kunne tjene penger på selve spillet.

– Vi har et ønske om å gjøre det på sikt, men vi har ingen ambisjoner om å gjøre det til en stor inntektskilde, sier Refvem.

Fem studenter på kommunikasjonsteknologi ved NTNU har utviklet Fantasy Paradise Hotel. Fra venstre: Håvard Magne Fagervoll, Frederik Nygaard og Raymi Toro Eldby Ikke på bildet: Jon-Anders Kabbe, og Tormod Bjørnhaug.
Fem studenter på kommunikasjonsteknologi ved NTNU har utviklet Fantasy Paradise Hotel. Fra venstre: Håvard Magne Fagervoll, Frederik Nygaard og Raymi Toro Eldby Ikke på bildet: Jon-Anders Kabbe, og Tormod Bjørnhaug. (Foto: Pressebilde)

Tar over bruksrett

Salget innebærer at MTG tar over bruksretten til spillet studentene har utviklet, samt domenet fantasyparadise.no.

Studentene beholder opphavsretten til kildekoden.

MTG vil ikke si hva de betaler, men Refvem antyder at det ikke er snakk om store summer, men nærmere hva man ville betalt utviklere for å gjøre en tilsvarende jobb. I tillegg vil man dele eventuelle fremtidige inntekter.

– Det er en avtale som tilgodeser arbeidet som er lagt ned i å utvikle dette, men den er på ingen måte superlukrativ for studentene. Men det ligger en fremtidig oppside her for begge parter, sier han.

– Hvis det blir noe særlig inntekter av det, har vi en fordeling klar, sier Kabbe.(Vilkår)