Etter flere år med negativt driftsresultat i kleskjeden Days Like This, har Varner besluttet at virksomheten skal avvikles, skriver Varner i en pressemelding onsdag morgen.

Kjedens 51 butikker med 300 ansatte vil nå stenges i løpet av 12 måneder.

Finansdirektør Øyvind Bustnes bekrefter at den omfattende snuoperasjonen Varner gjorde med kleskjeden Vivikes i 2017, da kjeden ble omprofilert til Days Like This, ble mislykket. Under Vivikes-navnet gikk selskapet med millionunderskudd i flere år før snuoperasjonen, senest med 74 millioner kroner i underskudd i 2016.

- Det ble igangsatt en rekke tiltak for å snu den negative utviklingen, men dette har dessverre ikke gitt ønskede resultater. Det er trist at vi ikke har lykkes med snuoperasjonen for Days Like This, særlig for de ansatte som har lagt ned en stor innsats i å forsøke å snu skuta. Men tallenes tale er klar, det er ikke grunnlag for videre drift, sier CFO i Varner, Øyvind Bustnes.

Han sier Varner nå "samler kreftene" rundt resten av Varner-gruppens kjeder.

- Varner har nylig samlet fellesfunksjoner for å dra nytte av kompetansen og kapasiteten som før var ute i hver kjede. Kundene stiller større og nye krav til kundeopplevelsen i butikk og på nett, skriver han i meldingen.

Hvor store tapene har vært siden omstillingen i 2017, fremgår ikke av pressemeldingen. I 2017 gikk kjeden med et dundrende underskudd på 70 millioner kroner før skatt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bor over to uker på gaten for å kjøpe en vin til 50.000 kroner
7. februar slipper Polet rundt 446 forskjellige burgundere fordelt på 29 500 flasker. Den dyreste koster opp mot 50.000 kroner.
01:24
Publisert: