Internasjonale Domino's Pizza Group Ltd. har meldt om at selskapet trekker seg ut av «internasjonale markeder», som inkluderer Norge. Dette ble av de fleste tolket som at Domino's i Norge legger ned.

– Domino's i Norge fortsetter. Våre ambisjoner er uforandret, vi vil bli nummer én på pizza i Norge, sier Birgir Bieltvedt.

Investor Eirik Bergh medgir at kommunikasjonen fra hovedkontoret i London har vært egnet til å misforstås.

Investor Eirik Bergh sitter i forhandlinger med de internasjonale eierne.
Investor Eirik Bergh sitter i forhandlinger med de internasjonale eierne. (Foto: Aleksander Nordahl)

I 2014 fikk Bieltvedt med seg en gruppe norske investorer med Eirik Bergh i spissen og startet Domino’s Pizza også i Norge og Sverige. I 2016 solgte Bieltvedt og den norske investorgrupperingen 71 prosent av Domino’s Pizza i Norge og Sverige til Domino’s Pizza Group Ltd. i England.

Forhandler om betingelsene

Bergh sier det pågår intense forhandlinger med de internasjonale eierne, og at han regner med at det ender med en avtale. Pris kan han foreløpig ikke snakke om.

– Vi sitter i forhandlinger og opplever at vi får sterk støtte fra DPI, sier Bergh, og viser til de internasjonale rettighetshaverne i Domino's Pizza International i USA.

– Prisen får vi eventuelt komme tilbake til når avtalen er inngått, sier Bergh.

Han sier planen er å få med seg 20–40 deleiere som skal drive kjeden videre i Norge som franchiseeiere. Sverige er ikke aktuelt i denne omgang.

– Når man eier selv, yter man gjerne det lille ekstra som gir suksess, sier Bergh.

I dag er det 50 Domino's-utsalg i Norge, med rundt 1200 ansatte.

Rullet inn stridsvognene

Bergh forklarer at Domino's internasjonale eiere var for aggressive og kjørte opp kostnadene etter oppkjøpet i 2016.

– De rullet inn stridsvognene med altfor høye kostnader, sier Bergh.

Peppes-eier om Dominos-exit: – Har ikke truffet den norske smaken

Domino's kjøpte blant annet pizzakjeden Dolly Dimple's i Norge.

Bergh tror på lønnsomhet fremover.

– Vi ser dette som en svært spennende mulighet! Domino’s Pizza i Norge har utviklet seg positivt det siste året, sier Bergh.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.