Omsetningen i norsk handel i uke 50 var 5,4 prosent lavere enn samme periode i fjor, opplyser hovedorganisasjonen Virke i en pressemelding torsdag.

Sammenlignet med forrige uke var omsetningen opp 34 prosent.

Serveringsstedene var de som leverte best resultater i uke 50 mot sammenlignbar uke i fjor, med en vekst på 1,0 prosent. Av butikkbransjene var utviklingen best innen hus og hjem der omsetningen falt 1,9 prosent, mens omsetningen i kles-, sko og veskebutikkene falt 4 prosent.

– Nedgangen skyldes først og fremst kalenderforskyvningen, der vi ved utgangen av uke 50 i år har to store handledager mer igjen til julaften enn det var ved utgangen av tilsvarende uke i fjor. Samtidig har vi en ekstra handledag i romjulen sammenlignet med i fjor, noe som tilsier at vi får en god omsetning totalt sett i desember for norsk handel, sier Bror William Stende, bransjedirektør for faghandel i Virke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Concierge på Aker Brygge: - Jeg liker at folk er fornøyd
Hvis folk ikke er fornøyde så blir jeg litt skuffet, forteller Arnfinn Fagermo. Han hjelper til med «alt» på Aker Brygge.
02:15
Publisert: