En ny rapport som er laget på vegne av Virke, viser at mange butikker i distriktene vil gå fra overskudd til underskudd dersom regjeringen fjerner forbudet mot at matbutikker kan holde åpent også på søndager, skriver Nationen.

Årsaken til at mange butikker i distriktene trolig vil gå fra pluss til minus, er at de fleste ikke vil kjøpe nok varer totalt, og at det koster mye å ha ansatte på jobb på ukas siste dag. Ifølge rapporten vil lønnsomheten bli halvert, enten på grunn av lønnskostnader eller fordi butikken taper i konkurransen mot andre butikker dersom den velger å holde søndagsstengt.

- Mange av butikkene i distriktene er små og familiedrevne, med basis i ideologi mer enn høy inntjening. Mange er utsatt fordi de har en dårlig økonomi i utgangspunktet. Derfor kan dette bli alvorlig, sier Thomas Angell, direktør for handel i Virke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.