Ivar Horneland Kristensen blir ny administrerende direktør i Virke, opplyser Virke i en pressemelding. Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringene i Norge.

Han tar over stillingen etter Vibeke Hammer Madsen, som har vært Virke-sjef i 16 år.

Styreleder Nils Sund i Virke viser til at rekrutteringsprosessen har vært omfattende.

– Vi er trygge på at Kristensen er rett mann. Han har inngående forståelse for partssamarbeidet i norsk arbeidsliv, bakgrunn fra næringslivet, og utstrakt erfaring med å sikre gode relasjoner med varierte interessentgrupper, sier Sund.

– Et nytt arbeidsliv

Kristensen er nå generalsekretær i Tekna, og har tidligere blant annet vært administrerende direktør i Nordic Innovation og jobbet i Econa. Han er utdannet siviløkonom.

– Styret i Virke har enstemmig gått inn for Ivar Horneland Kristensen som ny Virke-sjef. Han er en sterk og fremoverlent leder som vil representere medlemmene på en utmerket måte, sier Sund.

Virke representer handelen, ideell sektor, kunnskap- og teknologibedrifter, samt kultur- og servicenæringer i Norge.

– Vi ser konturene av et nytt arbeidsliv, med digitalisering og nye kompetansebehov som kraftige endringsdrivere. Da er Virke et spennende sted å være – for det er innen Virkes sektorer, i handels- og tjenestenæringene, at mange av de nye arbeidsplassene vil skapes i Norge, sier Ivar Horneland Kristensen.

Tar over til høsten

Det ble kjent i februar at Hammer Madsen skulle gå av som Virke-sjef etter 16 år.

– Det har vært en fantastisk veksthistorie. Fra å primært bli assosiert med handelen, er vi nå en sterk stemme for alle tjenestenæringene i privat sektor, sa hun da.

Kristensen tar over stillingen 8. oktober i år. (Vilkår)

Wiedswangs gardinpreken
DNs kommentator om Trump, toll, handelskrig og gardinpreken.
01:18
Publisert: