Omsetningen i uke 48 gikk ned med 4,2 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Korrigert med én handledag mindre i år, er nedgangen på 0,5 prosent, skriver Virke i en melding fredag morgen.

– Det kan se ut til at mange har tatt en liten handlepause etter en hel uke med gode tilbud og Black Friday. Det er som forventet, sier Bror William Stende, direktør for Virke Faghandel i selskapets julehandelindeks.

Han mener utviklingen tyder på at norske forbrukere bruker mindre på varer og mer på tjenester og opplevelser.

Samtidig med en dupp i kjøpesenterenes omsetning, melder Posten om en «all time high» i antall pakker i takt med stor netthandelaktivitet før jul.

Denne uken lå det 290.000 pakker i Post i Butikk - 100.000 flere enn normalt. Dette tallet er ventet å passere 300.000 neste uke, opplyser Virke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hør Abid Rajas klare tilbakemelding til Trygve Hegnar her
Finansavisen-redaktør Trygve Hegnar skrev på lederplass at Rajas sykmelding «virker pinglete».
00:55
Publisert: