Omsetningen i julehandelen de siste fem ukene, fra uke 46 til og med 50, økte med 2,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Omsetningen har økt i alle landsdeler – minst på Vestlandet og mest i Nord-Norge.

Omsetningen i uke 50 falt med 3,3 prosent sammenlignet med uke 50 i fjor, men nedgangen skyldes delvis at uke 50 i fjor var en dag nærmere julaften.

– Nedgangen må sees i lys av kalenderforskyvning og at kjøpesentrene har flyttet nattåpent i år til inneværende uke. Det ser også ut til at «black friday» har flyttet en del av julehandelsomsetningen fra desember til november, sier Bror Stende, direktør for mote og fritid i Virke.

Ser vi på de to siste ukene er det bare serveringsstedene og butikkene innen mat og drikke som kan vise til en omsetningsøkning med henholdsvis 4 og 0,5 prosent.

Svakest start på desember har det vært for kles-, sko- og veskebutikkene der omsetningen har vært 6,9 prosent lavere enn i uke 49 og 50 i fjor.

– Selv om det nå er en nedgang, forventer vi at julehandelen tar seg godt opp nå som det nærmer seg julekvelden, sier Stende.

 

Les også: Aker Solutions inngår partnerskap under vann

Vil bruke en kvart milliard på it-selskap

Hydro selger historiske Herøya

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvordan lykkes som gründer?

Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert: