Mandag ble det klart at Cosmetic Group, selskapet bak kosmetikkjedene Vita og Loco, er konkurs. Samme dag rykket teamet til bostyrer Tom Hugo Ottesen inn i Vitas lokaler i Oslo for å finne en løsning på situasjonen.

Allerede da var det klart at flere interessenter sto klare for å overta kosmetikkonsernet.

Sent tirsdag kveld bekrefter Ottesen at det er restruktureringsselskapet Jotunfjell Partners som blir de nye eierne av Vita og Loco.

Kjøpt varelager og rettigheter

– Boet er fornøyd med å få videreført drift. Normale forhandlinger, skriver han i en tekstmelding, og påpeker at banken har vært sentral.

Mandag sa bostyreren at de ventet en avklaring i løpet av den samme dagen, men forhandlingene har pågått helt frem til rundt midnatt tirsdag.

Ottesen bekrefter at Jotunfjell Partners har kjøpt både varelager og rettigheter til varemerke, men ønsker ikke å kommentere ytterligere.

Legger ned Loco-kjeden

I en pressemelding onsdag morgen skriver Jotunfjell Partners at de har som mål i videreføre så mange butikker og arbeidsplasser som mulig, men at det allerede nå er klart at en del butikker vil stenge.

Blant annet kommer det frem at de nye eierne vil avvikle lavpriskonseptet Loco. De 24 butikkene stenger så snart varene er solgt og lageret tømt. Konkursutsalg av varer starter umiddelbart i alle Loco-butikker, opplyser de i meldingen.

Loco ble startet opp for å konkurrere om en yngre målgruppe. I 2018 endte selskapet med en omsetning på nesten 125 millioner kroner. Store driftskostnader i oppstartsfasen ga et negativt driftsresultat på nærmere 14 millioner kroner i fjor.

– VITA var gjennom mange år en stor suksess i det norske markedet for kosmetikk og velværeprodukter og har fremdeles mange av de flinkeste og faglig beste folkene i bransjen. Vårt mål er å gjenvinne denne ledende posisjonen sammen med dem ved å gå tilbake til røttene, finne frem til det beste av det som var, og gjøre kvalitetsprodukter lett tilgjengelig for kundene til svært konkurransedyktige priser, sier Kristoffer Olsen som er styreleder i Jotunfjell Partners.

Videre vil de nye eierne skille ut de beste tidligere Vita Exclusive-butikkene i et eget selskap. De skal drives videre under nytt navn.

De to kjedene Vita og Vita Exclusive ble slått sammen etter at Kristina Johansson tok over som sjef i Vita for et drøyt år siden. Nå skilles de altså ut igjen av de nye eierne.

Tok over Enklere Liv i fjor

Jotunfjell Partners spesialiserer seg på investeringer og kjøp av selskaper i krise. På sensommeren i fjor gikk Jotunfjell Partners inn som nye eiere i det konkursrammede selskapet Enklere Liv.

Selskapet eier blant annet også taxfree-virksomhet, Gullfunn Group, Elite Foto og har tatt over Rygge sivile lufthavn.

Jotunfjell Partners eies av Kristoffer Olsen og Hans Kristian Melbye. Det har ikke lykkes DN å få en kommentar fra de to sent tirsdag kveld.

1000 ansatte

Det er 207 franchisedrevne Vita-butikker med i alt 1000 ansatte i Norge. Disse var eid av det nå konkursrammede Cosmetic Group.

I fjor gikk konsernet med 12 millioner i underskudd av en omsetning på 1,3 milliarder kroner. Franschisedrevne Vita utgjør det meste av konsernomsetningen, mens nyetablerte Loco har etablert flere nye lavprisbutikker de siste par årene.

Cosmetic Group var eid av det private oppkjøpsfondet FSN (60 prosent) og Norgesgruppen (40 prosent).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.