– Den dystrere utsikten for handelen er nedslående, men ikke uventet, sier WTO-sjef Roberto Azevedo.

Han legger skylden på nedjusteringen i verdensøkonomiens vekst på «handelskonflikter som skaper mer usikkerhet».

Forrige prognose forelå i april. Da anslå WTO en vekst for 2019 på 2,6 prosent. Allerede da advarte WTO mot systematiske trusler mot verdenshandelen, og da spesielt handelskonflikten mellom USA og Kina.

Bildet har ikke bedret seg siden den gang. Washington og Beijing har ennå ikke klart å enes om en ny avtale som kan fjerne handelshindringene, og president Donald Trump vurderer om han skal innføre ytterligere restriksjoner på Kina.

– Enda en runde med toll og represalier kan føre til en ødeleggende sirkel med gjensidige beskyldninger. Handelskonflikter forverrer usikkerhet, som igjen fører til at næringslivet utsetter produktivitetsfremmende investeringer som er nødvendig for å bedre levestandarden, sier Azevedo.

Han advarer også om at jobbmarkedet kan bli truet ved at «selskaper ansetter færre til å produsere varer og tjenester til eksport».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.