Trygg-Hauger vil gå av som XXL Norge-sjef neste år, bekrefter XXLs kommunikasjonsdirektør Andreas Nyheim til DN. Hun har takket ja til å bli kjededirektør i Vinmonopolet. Nisjeavisen Kampanje meldte om avgangen først.

Overgangen skal skje i mai 2023, samtidig som den nyansatte konsernsjefen Freddy Sobin skal tiltre. Sobin ble presentert som ny konsernsjef forrige uke, et halvt år etter at Pål Wibe gikk av som følge av uenigheter med styret.

Trygg-Hauger begynte som sjef for XXL Norge for to år siden. Hun kom da fra tilsvarende stilling i Clas Ohlson Norge.

– Jeg har vært i en situasjon der jeg har måttet velge mellom to veldig spennende jobber i retail og gleder meg nå til å få bidra til at Vinmonopolet er ønsket i nye 100 år, sier Trygg-Hauger i en kommentar til DN via XXLs kommunikasjonsavdeling.

Fallende markedsandeler

XXL videreformidler også en kommentar fra vikarierende toppsjef Stein Eriksen, som takker Trygg-Hauger for innsatsen i en turbulent og utfordrende tid for sportsbransjen.

– Jeg ønsker å takke Stine for den fremragende innsatsen hun har lagt ned for XXL og virksomheten vår i Norge. Stine har vært en sterk ambassadør for XXL og har virkelig levd etter selskapets verdier. Sammen med resten av ledergruppen har hun styrt XXL Norge på stødig vis gjennom turbulente tider og utfordrende markeder, sier Eriksen.

Etter to eventyrlige pandemiår, har 2022 vært tyngre for sportsbransjen som følge av et mettet marked, høy inflasjon, økte renter og høye varelagre. XXL har i tillegg gjort det svakere enn de andre sportskjedene og tapt markedsandeler i alle land over tid.

– Det har vært givende å jobbe sammen med en så god kollega, og Stines dedikasjon, kampvilje og gode bidrag vil bli sårt savnet, sier XXLs vikarierende toppsjef Stein Eriksen.
– Det har vært givende å jobbe sammen med en så god kollega, og Stines dedikasjon, kampvilje og gode bidrag vil bli sårt savnet, sier XXLs vikarierende toppsjef Stein Eriksen. (Foto: Per Thrana)

I Norge fikk XXL et omsetningsfall på 11,4 prosent i tredje kvartal, mens sportskjedene i snitt falt 7,8 prosent, ifølge tall fra Norsk Sportsbransjeforening. Nyheim avviser at avgangen har noe med fallende markedsandeler å gjøre.

– Stine har rett og slett fått et spennende jobbtilbud som hun har takket ja til. Det er synd for oss at vi mister en høyt verdsatt kollega, sier han.

Halvparten i Norge

XXL er til stede i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Østerrike. På konsernnivå omsatte XXL for ti milliarder kroner i fjor, der Norge sto for rundt halvparten. Norge har også over lang tid vært mer lønnsomt enn de andre landene.

I tredje kvartal fikk konsernet en omsetning på 2,3 milliarder kroner, ned fra 2,7 milliarder kroner i fjorårets historisk sterke tredje kvartal. Driftsresultatet endte på 38 millioner kroner, ned fra 132 millioner kroner året før.

Per tredje kvartal var det samlede driftsunderskuddet for 2022 på 108 millioner kroner.

– Markedet er utfordrende og vil være det en stund. Høyere energi- og matvarepriser og økende renter betyr at kundene har mindre penger til overs for alt annet, sa toppsjef Stein Eriksen.

XXL-aksjen er blitt filleristet på børs i år med et fall på nær 70 prosent. Selskapet har en markedsverdi på 1,1 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.