Investorene i XXL fikk skjelven etter det store fallet midt i julerushet. Ut forsvant toppsjef Ulf Bjerknes etter 55 dager, og inn kom en ny todelt toppledelse med Tolle Grøterud og gründer Øivind Tidemandsen i hovedrollene.

Da var kjeden i ferd med å legge bak seg et katastrofalt fjerde kvartal og aksjen opplevde et voldsomt fall.

Nå jobber den nye ledelsen med å ta XXL tilbake dit de var.

– Vi må levere tall slik at aksjonærene og investorene gir oss tillit igjen, uttalte Tidemandsen til DN sist helg.

Bedre enn ventet

Onsdag morgen legger XXL frem et justert driftsresultat (ebitda) på 55 millioner kroner av en omsetning på to milliarder kroner.

På forhånd var det ventet at XXL ville rapportere et justert driftsresultat på 34 millioner og en omsetning på 2,14 milliarder kroner, ifølge TDN Direkt.

XXL-aksjen stiger 5,14 prosent ved børsåpning.

– Vi er på god på vei tilbake, sier XXL-sjef Tolle Grøterud.

Han peker på at kjeden nå ligger på en lavere topplinjevekst for å få bedre marginer.

Inntektene falt dermed nærmere tre prosent fra samme periode i fjor. Ifølge XXL var den norske vintersesongen i første kvartal både blandet og utfordrende. I motsetning til fjorårets lange og snørike vinter, var årets kom årets vinter sent og varte kun en kort periode. XXL ble især påvirket av varme temperaturer i februar, men har merket en oppgang i salgene nå som våren har kommet.

Resultat før skatt endte på minus 23 millioner kroner.

Kjeden har iverksatt flere tiltak både på kort og litt lengre sikt for å bedre lønnsomheten.

– Vi er tilbake til mer smartness på prising. Vi har også styrket kampanjeplanleggingen, sier Grøterud.

Merker tiltak

Selskapet skriver at kortsiktige tiltak og initiativer for å bedre lønnsomheten i XXL allerede har gitt positive effekter, men at det samtidig påvirker salgsvolumene i negativ retning.

«Fremover gjør XXL sitt ytterste for å finjustere og balansere inntektsveksten mot utviklingen i bruttomarginer», skriver selskapet i en melding.

XXL har inngått fem nye leieavtaler for åpninger av butikker i Sverige, Finland og Østerrike i 2019. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.