Cristina Moreno er ansatt som ny sjef for XXL Norge, ifølge en pressemelding tirsdag.

Hun tar over jobben fra Stine Trygg-Hauger, som meldte sin avgang tidlig i desember i fjor.

Moreno har vært ansatt i XXL siden oppstarten i 2001, og 45-åringen får nå ansvar for over to tusen ansatte fordelt på 38 varehus rundt om i landet. Hun overtar sjefsjobben i mars, omtrent samtidig som den nye konsernsjefen, Freddy Sobin, også kommer inn dørene hos XXL.

– De som kjenner meg vet at jeg er en retailnerd. Jeg brenner for faget og varehusene, og synes at det er gøy å være på jobb i XXL. Jeg ser frem til å jobbe enda tettere med varehusene og driftsorganisasjonen vår i Norge, sier Moreno i meldingen.

Fra XXL til Vinmonopolet

Fungerende konsernsjef Stein Eriksen er glad for at Moreno har takket ja til jobben. Hun er i dag ansvarlig for butikkopplevelser i XXL og sitter i den norske ledergruppen.

– Cristina representerer kontinuitet og kjenner XXL-konseptet bedre enn noen. Hun legger listen høyt, og er i tillegg god til å få jobben gjort. Hun er også en leder som tar godt vare på folkene sine. Jeg er veldig glad for at hun nok en gang har takket ja til nye og spennende utfordringer hos oss, sier han.

Trygg-Haugers avgang ble altså klar i starten av desember i fjor, da det kom frem at hun hadde takket ja til å bli kjededirektør i Vinmonopolet. Hun hadde vært sjef for XXL Norge i to år, og var før det i en tilsvarende stilling hos Clas Ohlson.

– Jeg har vært i en situasjon der jeg har måttet velge mellom to veldig spennende jobber i retail og gleder meg nå til å få bidra til at Vinmonopolet er ønsket i nye 100 år, sa Trygg-Hauger i en kommentar til DN.

Ny konsernsjef

Bare en ukes tid før Trygg-Haugers avgang ble det klart at styret hadde funnet en ny konsernsjef i selskapet – over et halvt år etter at Pål Wibe gikk av.

Svenske Freddy Sobin, som altså tar over senest i mai, kommer fra toppjobben i skjønnhetskjeden Kicks, en stilling han har hatt siden 2018.

Ansettelsen av Sobin kom knappe syv måneder etter at Pål Wibe gikk av som følge av «uenighet om tempo og rekkefølge».

– Freddy er en av de mest talentfulle «retailerne» i Norden, og hans brede ekspertise og sterke resultater er akkurat det vi har sett etter i vår nye administrerende direktør. Vi er svært glade for at Freddy har akseptert tilbudet, sa XXL-styreleder Hugo Maurstad i en melding.

Treningssentre nærmest tvang folk inn i sportsbutikker og ut i norsk natur. Knallsterke salgstall og kaprede markedsandeler bidro til å sende XXL-aksjen himmelhøyt høsten 2020.

Siden den gang har det stort sett bare gått nedover for XXL-aksjonærene. Så langt i år er fasiten et kursfall på nær 70 prosent som følge av skuffende salg, sviktende lønnsomhet og svekkede finanser. På forsyningsfronten har det gått fra grøft til grøft, der varemangel er blitt erstattet med et høyt varelager.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.