Tidligere hedgefondforvalter Gunnar Birkeland brukte kodenavn da han drev egenhandel med aksjer for tilsammen en milliard kroner sammen med to investorbrødre.

Mandag begynte rettssaken mot de tre i Oslo tingrett, skriver Dagens Næringsliv.

Økokrim har tiltalt Birkeland og brødrene Ole Even Kollerud og Nils Kollerud for omfattende brudd på verdipapirhandelloven. Blant annet mener Økokrim at de tre drev et investeringsfellesskap og brøt reglene for egenhandel over tusen ganger.

- Delvis skyldig
Birkeland erklærte seg mandag delvis skyldig etter tiltalen, mens de to brødrene ikke innrømmer skyld på noen av punktene de er tiltalt for.

Økokrim mener Birkeland brukte Kollerud-brødrene for å holde sine handler skjult for KLP og offentlige myndigheter. Det var brødrene som førte regnskaper for investeringsfellesskapet og la inn kjøps- og salgsordrer.

I regnskapene ble det brukt dekknavn på Birkeland, fra begynnelsen av 2003 til høsten 2004 skal han ha gått under pseudonymet Lillian.

Milliardhandel
Birkeland ønsket ikke å gi noen kommentarer mandag.

I løpet av de årene de tre drev investeringsfellesskap ble det ifølge Økokrim omsatt aksjer for rundt en milliard kroner. Birkeland selv skal ha tjent flere titalls millioner kroner på handlene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.