Fag som børsemaker, smed, gipsmaker, møbeltapetserer og gjørtler står på listen, som er utarbeidet av Yrkesfaglig utvalg for immateriell kulturarv og verneverdige fag, skriver Klassekampen. Bare 190 personer tok fag- eller svennebrev i de 42 fagene på listene i årene 2007 til 2014.

Utvalget mener staten bør ta over ansvaret fra fylkeskommunene for disse utdanningene.

– En del av problemet er at det ikke finnes en samlet oversikt over hvor disse utdanningene finnes. Det finnes mange aktører, men de er ikke samordnet på noe vis, sier utvalgsleder Kirsti Kolle Grøndahl.

– Jeg er åpen for ulike løsninger som ikke er i dagens tilbudsstruktur. Men hva vi skal gjøre, må vi komme tilbake til. Først skal partene i arbeidslivet i de faglige rådene komme med sine forslag, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Hvor mye verre kan det bli?

Kunnskapsministeren vil røske opp i yrkesfagene  (2014)

Følg markedene på DN Investor