Dollaren er moderat styrket mot yen fredag morgen, og om lag uendret mot euro, sammenlignet med kursnivåene i New York kvelden før.

Euroen ble styrket torsdag, idet forhåpningene steg om at Irland vil motta en eller annen form for redningspakke for å sikre landets finansielle system, skriver Financial Times.

Analytikere fremholder at valutaen nøt godt av troen på at en avtale for Dublin vil kunne lette presset på eurosonelandenes gjeldsmarkeder, og hindre smittevirkninger til andre land, som Portugal og Spania.

Enkelte analytikere tviler imidlertid på om styrkingen vil vare for euroen, som har falt med nesten tre prosent mot dollar måneden sett under ett.

Ulrich Leuchtmann i Commerzbank sier til avisen at det er i overkant optimistisk å spekulere i at statsobligasjonsmarkedene i eurosonen vil bli stabilisert, og at dette ikke er i samsvar med reaksjonene på redningspakken til Hellas tidligere i år.

Etter at avtalen for Hellas var inngått, falt rentedifferansen på landets obligasjoner mot tyske obligasjoner kun midlertidig, før den igjen steg kraftig.

Leuchtmann legger til at det også er fare for at investorer bare vil konsentrere seg enda mer om problemene til Portugal og Spania, så snart Irland er på plass.

-Akkurat nå er det nyheter fra Dublin som bestemmer prisene, sier Commerzbank-analytikeren til Financial Times.

Fredag morgen noteres kronekursen om lag uendret mot dollar og moderat svakere mot euro, i forhold til kursene ved stengetid for Oslo Børs dagen før.

Euro ble i New York sent torsdag handlet for 1,3643 dollar, mens dollarkursen var 83,52 yen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.