Det skriver Wall Street Journal tirsdag.

«Dersom gjelstaket ikke heves, står Det hvite hus overfor en vanskelig beslutning for hvordan de skal håndtere rentebetalingene 31. oktober og 15. november», skriver WSJ.

Flere markedsaktører tror, ifølge WSJ, at om en rentebetaling uteblir vil det skade økonomien.

- Forbruker- og bedriftstillit vil bli permanent skadet dersom det skjer. Folk vil aldri se på det amerikanske finansdepartementet på sammen måte igjen, sier økonom Tom Simons i Jefferies Group til WSJ.

Konserndirektør Lloyd Blankfein i Goldman Sachs mener at gjeldstaket må heves for å unngå mislighold.

USA vil uansett betale renter på statsgjelden sin før andre utgifter tror direktør Steven Hess i kredittvurderingsbryået Moody's.

- Å prioritete rentebetalinger fremfor trygd og annen sosial støtnad vil føre til en massiv sammentrekning i økonomien. Det er en så egoisitisk og dårlig idé at den undergraver tillit det politiske systemet har til å løse kriser, sier økonom Lou Crandall i Wrightson ICAP til WSJ.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.