For folk flest er den svenske modellen mest kjent for å pryde forsidene på ulike manneblader.

Men Victoria Silvstedt er også en iherdig privatinvestor, skriver den danske avisen Børsen.

Tapte på finanskrisen

- Jeg har alltid investert i forskjellige fond og porteføljer, men etter finanskrisen i 2008 tapte jeg mye penger, sånn som mange andre. Jeg bestemte meg for å ta kontroll over akkurat hvor pengene blir investert, sier Silvstedt i et tv-intervju med handelsplattformen Saxo Bank.

Spekulerer i valuta

I dag spekulerer modellen med 13 millioner danske kroner av sin personlige formue i handel med obligasjoner, valuta og aksjer.

- Det første jeg gjør når jeg våkner er å sjekke posisjonene mine. Det siste jeg gjør før jeg går til sengs er å sjekke kursene på det asiatiske markedet. Jeg har handlet en del med valuta og obligasjoner med en tidshorisont på cirka fem år, men etter urolighetene i Russland har jeg gått over til aksjer, sier modellen.

Deler suksesstips

Hun har klare råd til andre i jakten på suksess i aksjemarkedet:

- Du må være tålmodig i valutamarkedet. Jeg handler mest med forwards, og noen ganger med opsjoner. Du må være tålmodig, selv om du har en posisjon hvor du taper penger. Jeg går aldri ut av en posisjon før den gir gevinst, og det er derfor jeg sjelden har tapsposisjoner. Jeg var lenge long i dollar, og endelig...ka-ching ka-ching fordi dollaren har styrket seg, sier hun.

- Når du sier at du sjelden taper, vil du si at du pleier å ta riktige avgjørelser? spør reporteren.

- Noen ganger blir du påvirket av andre, mens andre ganger følger du hjertet. Magefølelsen er viktig. Du må forstå hvorfor og analysere. Jeg har aldri studert dette eller tatt kræsjkurs, sier Silvstedt.

Vanskelig terminologi

Silvstedt har etter hvert lært seg hva de ulike finansielle uttrykkene betyr.

- Forward, swap, det er et spesielt språk, men når jeg tjente penger på å gjøre egen trading ble det mye mer spennende. Det er som en hobby, sier Silvstedt, som sier hun stadig sjekker posisjonene sine på Bloomberg-appen hun har på telefonen.

Finansielt uavhengig

Modellen forteller at tradingen har gjort henne mindre avhengig av å takke ja til alle tv- og modelloppdragene hun blir tilbudt.

- Jeg har avslått noen tv-tilbud og kan være mer selektiv på hva jeg gjør nå. Jeg kan si at "jeg blir hjemme og tjener penger i stedet", sier Silvstedt.

Les også:

Latterliggjør Apple-klokken

Australia har så mange i jobb at ingen egentlig tror på det

Velkommen etter, Apple  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.