Aksjonærgrupperingen DNO-initiativet sier at de har fått tilbakemeldinger fra aksjonærer med rundt 60 millioner aksjer som vil stemme nei til den foreslåtte fusjonen med RAK Petroleum.

Det sier talsmann Torstein Øygarden til TDN Finans mandag.

-DNO Initiativet har rundt 280 medlemmer, som totalt har rundt 50 millioner aksjer. De skal stemme nei. I tillegg har vi blitt kontaktet av aksjonærer med rundt 10 millioner aksjer som har sagt at de enten selv eller via fullmakt vil stemme nei, sier Øygarden til TDN Finans.

Øygarden sier at han selv har "drøye to millioner aksjer" i DNO. Så langt har han fått inn fullmakter på noe over 20 millioner aksjer.

Godkjenning av fusjonen krever minst 2/3 flertall av fremmøtte stemmer. Ved en fremmøte av 50 prosent av aksjekapitalen vil det kreve rundt 154 millioner aksjer for å hindre fusjonen.

-Når jeg har fullmakt for fem prosent av aksjekapitalen vil jeg flagge det. Dit har jeg ikke kommet. Det er veldig mange av de mellomstore som selv ønsker å komme på generalforsamlingen, sier Øygarden. Han sier videre at det "har vært et voldsomt trykk gjennom helgen".

Øygarden jobber selv i Advanced Control som leverer styresystemer til oljeindustrien. Han sier at medlemmene i DNO Initiativet stort sett er Stavanger-baserte investorer som jobber i oljebransjen eller leverandørindustrien.

Grupperingen er enig med Larsens gruppering om at fusjonen ikke bør gjennomføres, men vil ikke ha Berge Gerdt Larsen tilbake som styreleder. De samarbeider likevel med Larsen-grupperingen i saken mot fusjonen. Øygarden har vært i møte med DNO-ledelsen.

-Forrige uke hadde vi et videomøte med administrasjonen samt Trond Omdal i Arctic Securities. Styrelederen fra DNO var med fra New York og vi satt i Stavanger. Han (styreleder Bijan Mossavar-Rahmani, red. and.) hadde stått opp klokken halv fire på morgenen, og ville svært gjerne være med på møtet, sier Øygarden.

DNO-Initiativet mener at fusjonen vil gjøre at RAK Petroleum vil få en så stor eierpost i DNO at det "vil bli nærmest umulig" for en tredjepart å by på selskapet. De mener også at RAKs store eierandel vil vanskeliggjøre en notering i London grunnet strenge habilitetsregler ved fusjoner mellom nærstående. Aksjonærgruppen mener også at DNOs eierandeler blir undervurdert i det foreslåtte bytteforholdet. Videre viser de til mulige problemer på Saleh samt usikkerhet om RAKs forpliktelser. I tillegg nevnes mulige politiske problemer på feltet som deles mellom Iran og Oman.

Frykter DNO skjuler kostnadsbombe (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.