Taster du inn nettadressen Failcom.com blir du sendt direkte til nettstedet for Funcom-spillet Age of Conan. Det norske spillselskapet er dermed blitt utsatt for en spøk, men spøken har en kjerne av alvor for Funcoms aksjonærer. Aksjen har nemlig stupt siden spillet ble lansert i mai.

Grunnen er stadig sterkere rykter om at spillere er misfornøyde og forlater spillet.

Funcom er heftig diskutert også på vårt forum: dn.no/forum

Dårlig etter starten
- Det er absolutt blitt mer negativ stemning. Etter sommeren ble det bare mer og mer, og selv om Funcom la ut ting som skulle forbedre spillet, ble det ikke slik som spillerne ønsket, sier Berit Ellingsen, spilljournalist i Nordens største spillmagasin, Gamereactor, til Dagens Næringsliv.

Hun mener stadig flere nå forlater spillet. Hun får støtte av en kjent spillblogger som går under navnet ”Tobold”.

- Age of Conan er et ganske greit spill de første 20 nivåene, men kvaliteten faller brått etter det. Når du når toppnivået er det ikke mye mer å gjøre. Jo lenger spillerne kommer i spillet, jo mer kritiserer de, skriver han i en e-post til Dagens Næringsliv.

Dette er et tema som er tatt opp på mange forumer. Funcom anklages for å ha polert de første nivåene for å sikre positiv mottakelse i starten, men å feile på det langsiktige. Og for et nettspill som Conan er dette alvorlig, for de største pengene ligger ikke i å få solgt spillet, men å få spillerne til å bli lenge og betale abonnement hver måned.

Ingen kommentar
- Jeg har ikke noen kommentar til utviklingen, men vi har tidligere guidet markedet om at denne typen forum er preget av negativitet, sier finansdirektør Olav Sandnes i Funcom til Dagens Næringsliv.

Han sier Funcom jobber kontinuerlig med videreutvikling, men at det er viktigere at det nye er av høy kvalitet enn at det kommer med en gang.

Etter massivt press ga Funcom i august ut tallene for antall aktive spillere. De viste at selskapet hadde 415.000 aktive spillere, og at 800.000 hadde kjøpt spillet. Dermed har halvparten av spillerne forlatt spillet, og litt mer hvis man bare regner med de som har gått over de første 30 dagene som er inkludert når man kjøper spillet.

Funcom har sagt dette er eneste gang de vil opplyse om antall spillere, og analytikere er dermed nødt til å gjette seg frem til dette ved hjelp av tjenester som spillsamfunnet X-fire.com.

Siste tall derfra viser at Conan spilles stadig mindre og nå er nede på 32. plass, mens de på toppen var oppe på 4. plass. Sjekk utviklingen her.(ekstern lenke)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.