PARIS (DN.no): - Nei, BMW er aldri gale, sier Vincent Salimon.

Vi konfronterer franskmannen som leder den norske avdelingen av BMW med nyeste tilskudd i modellpaletten under bilutstillingen i Paris.

Ikke nok med at det er en flerbruksbil-aktig modell, den har også kun tre sylindere, får hjelp av en ladbar elmotor, og kanskje den drøyeste pillen for fansen: Den er forhjulsdreven!

Salimon mener bilen blir et viktig tilskudd i modellrekken, for folk som vil fortsette å være tro mot merket, selv om familiesituasjonen skulle endre seg. Og perfekt for det norske markedet med den kombinasjonen av plass og fremkommelighet som denne bilen byr på.

 

Med fronten fra den nye 3-serien, samt designelementer fra BMWs suver, og en lengde omlag som 1-serien, er det litt av en salig blanding som er hovedattraksjonen på BMW-standen i Paris.

Konseptbilen henter også inn teknologien fra BMWs eDrive-system, ettersom den er en ladbar hybrid. Motoriseringen er en 1,5-liters tresylindret bensinmotor, samt en elektrisk motor som får energi fra en lithium-ion batteripakke. Tilsammen yter de 190 hestekrefter, og drivstofføkonomien er estimert til 0,25 liter på mila.

Salimon sier en produksjonsmodell dukker opp på norske veier i 2014, men hva navnet blir er det foreløpig ingen som vil ut med. Kanskje 1-serie GT?

Modellen markerer i hvert fall en revolusjon for BMW som bilmerke, og et steg inn i et nytt segment.

Se store bilder i DN Play!

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.