Faroe Petroleum opplyser at en FPSO kan være en mulig erstatning for Njord A-plattformen på Njord-feltet i Norskehavet, melder Upstream torsdag.

-Det er fortsatt betydelige olje- og gassressurser på Njord-feltet, og området har potensial for ytterligere 20 år med produksjon, sier konsernsjef Graham Stewart i Faroe Petroleum til Upstream.

Ifølge ham vurderer lisenspartnerne, ledet av Statoil som er operatør, flere forskjellige langsiktige utviklingsmuligheter for feltet. Inklusive en ny plattform eller en FPSO, med en forventning om å ferdiggjøre en studie mot slutten av 2014.

-Gitt det betydelige potensialet som fortsatt er på Njord-feltet og området rundt, fortsetter vi å jobbe tett med Statoil for å finne de beste langsiktige planene for Njord, sier han.

Faroe har en 7,5 prosents andel på feltet, Statoil har 20 prosent og er operatør, GDF Suez har 40 prosent, E.ON Ruhrgas har 30 prosent og VNG 2,5 prosent.

Les også:

Utsetter oppstart på Njord og Hyme

Tørr brønn for Det norske (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.