Står valget mellom mer fritid, mer penger, mer trygghet, flere venner eller fremtidig sukess, er det penger og frihet som topper ønskelisten hos de aller fleste med en solid årsinnntekt.

Det er den danske avisen Børsen som melder om undersøkelsen der 16.000 dansker har deltatt, og som er gjennomført for Arbejdsmarkedets tillægspension.

En av to vil ha mer fri
Undersøkelsen viser at nesten halvparten av de som tjener over 400.000 kroner, ønsker seg mer fritid. 18 prosent i denne gruppen ønsker seg samtidig mer penger.

- Når vi blir rikere og har fått dekket de viktigste materielle behov, etterlyser vi mer tid og flere av de immatrielle godene som trygghet og vennskap, sier fremtidsforsker Niels Bøttger-Rasmussen ved Instituttet fra Fremtidsforskning til Borsen.dk.

Blant de som bare tjener rundt 100.000 kroner i året er det ikke uventet mer penger som frister mest. Bare 17 prosent i denne inntekstgruppen har mer fritid øverst på ønskelisten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.