Milliardverdier i oppløsning, pengetrengende selskaper og sinte kreditorer på telefonen. Norsk Tillitsmann slåss for obligasjonseiernes rettigheter, og er særlig sentral når selskaper er i ferd med å gå overende.

Toppsjef Ragnar Sjoner har vært med på å redde 50 selskaper fra konkurs siden finanskrisen, skriver Dagens Næringsliv.

I dag overvåker Norsk Tillitsmann obligasjonslån til en verdi av 900 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

– Som tillitsmann har du valget mellom å bli skutt forfra eller bakfra. Vi blir presset av både investorene og fra selskapene, sier Ragnar Sjoner, toppsjef og gründer av Norsk Tillitsmann.

– Dette er ikke for pyser, stemmer medgründer Bernhard Lind i.

Ikke bare enkelt
Siden finanskrisen i 2008 har Norsk Tillitsmann håndtert 100 mislighold av gjeld, av disse har Sjoner og co. reddet mer enn halvparten av selskapene fra konkurs.

– Vi har vært gjennom den dypeste finanskrisen siden kanskje krigen. Det betyr at vi virkelig har fått testet ut systemene våre, sier Sjoner til Dagens Næringsliv

Og det er ikke bare enkelt å samle mellom 20 og 40 obligasjonseiere som det ofte kan være i hvert enkelt lån.

– Du må tåle en del sinte telefoner, særlig i de innledende fasene, sier Sjoner.

Norsk Tillitsmann ser på seg selv som «noe midt imellom en bank og et advokatkontor». Av totale honorarer på 80 millioner kroner ifjor, utgjør 60 millionene faste avgifter betalt av utsteder.

Ragnar Sjoner har ifølge DN siden 2007 i alt tjent 27,6 millioner kroner i lønn, bonus og utbytte i Norsk Tillitsmann.

Les også: - En boble som bygger seg opp

<b>- Får du en høy rente, så er det en grunn til det</b>


<b>Tillitsmann støttet Pareto mot sine egne</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.