Stiftelsen som nesten ikke har kostnader, fikk et driftsresultat på 11 millioner kroner.

Dette var en kraftig økning fra 2014 hvor tilsvarende tall viste åtte millioner kroner og et driftsresultat på 6,7 millioner kroner.

Forfatteren Jo Nesbø etablerte Harry Hole-stiftelsen i 2008 med alle rettigheter og inntekter fra salget av romanen Hodejegerne. Senere har stiftelsen fått rettighetene til bøkene «Blod på snø» og «Mer Blod».

Harry Hole-stiftelsen har en bokført egenkapital på nesten 44 millioner kroner. Denne summen er også identisk med det stiftelsen har investert i aksjer, obligasjoner og pengemarkedsfond.

– Konservativ investeringsprofil

Stiftelsen investeringer hadde en flat avkastning i 2015.

Daglig leder og styremedlem Erik Holst sier han er veldig fornøyd med royaltyinntektene, men ikke med avkastningen på formuen.

– Vi bruker Formuesforvaltning til å ta seg av kapitalen. Vi hadde gjerne sett en avkastning på cirka fire prosent i året. Men vi har en relativt konservativ investeringsprofil, sier Holst.

LES OGSÅ: Ingen skyfri himmel dnPlus (DN+)

Harry Hole-stiftelsens formål er å yte støtte til å gi barn grunnleggende lese- og skriveferdigheter, samt beslektede formål.

Stiftelsen delte ifjor ut en million kroner, som utgjør 2,3 prosent av stiftelsens egenkapital. Samme sum ble delt ut i 2014. Stiftelsen har ifølge vedtektene anledning til å dele ut inntil ti prosent av kapitalen i året, cirka 4,4 millioner kroner.

–  Kunne gitt mer

Daglig leder Erik Holst sier at stiftelsen har gitt midler til Unicef, Redd Barna og Flyktningehjelpen.

– Vi får en rekke henvendelser om å gi midler. Vi kunne selvfølgelig gitt mer enn en million kroner i året. Vårt problem er at vi ikke har mulighet til å følge opp våre gaver. Derfor har vi gitt midler til frivillige organisasjoner.

LES OGSÅ: Bloggere ga lydbokboom

Harry Hole-stiftelsen har et styre på syv medlemmer som ledes av Jo Nesbø. I tillegg sitter blant andre Kristin Clemet og Aschehoug-direktør Kari Johanne Spjeldnæs i styret.

 

Se video:

Ikke dra hit hvis du har høydeskrekk
Denne helgen åpnet verdens lengste hengebro med glassbunn som gir deg en luftig opplevelse 300 meter over bakken.
00:39
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.