Det viser rekordregnskapet fra 2014.

Nesbø-stiftelsen må tilbake til 2012 for å finne et overskudd som er i nærheten av fjorårets tall. Den gangen var det på 6,1 millioner kroner.

Årsresultatet før skatt i 2014 endte på 6,7 millioner kroner, mot 2,1 millioner ifjor.

LES OGSÅ:Jo Nesbø tjente penger som gress privat

Nytt av året er at stiftelsen ble fusjonert med det andre Nesbø-fondet, Alftastiftelsen, som sitter på rettighetene til forfatterens bøker «Blod på snø 1 og 2».

Filmselskapet Warner Brothers har kjøpt filmrettighetene til bøkene og Leonardo DiCaprio er blant annet blitt nevnt som regissør.

33 millioner på bok

Fra før har veldedighetsfondet fått alle rettighetene til Jo Nesbøs «Hodejegerne», som gjør at forfatteren kunne dele ut en pris på en million kroner i fjor.

«Hodejegerne» kom ut i 2008, og ble filmatisert i 2011. Rettighetene til boken er solgt til 33 land.

Til sammen har stiftelsen en egenkapital på nesten 33 millioner kroner og rundt 94 000 kroner i gjeld. Siden opprettelsen i 2008 har det blitt delt ut 3,5 millioner kroner i støtte til støtte til barn med lese- og skrivevansker i utviklingsland.

I 2014 var det var det Eddi Eidsvåg som ble kåret til årets «ålreite fyr» av Harry Hole-stiftelsen.

Årets prisvinnere ble Unicef og stiftelsen Zamora Teran Foundations som delte årets prisbeløp på en million kroner.

Jo Nesbø har ikke besvart DNs henvendelser.

Daglig leder Erik Holst i Harry Hole-stiftelsen sier styret er veldig fornøyd med både rettighets- og finansinntektene fra fjoråret.

– Jeg vil gjerne understreke at dette er storsinnet gjort av Jo. Det er veldig få andre forfattere som gjør noe lignende, sier Holst til DN.

Han tror stiftelsen, som er oppkalt etter Nesbøs populære romanfigur med samme navn, kommer til å fortsette utbetalingene i overskuelig fremtid.

– Rettighetsinntektene kommer nok til å avta etter hvert, men det kommer penger de nærmeste årene også, sier han.

Se klipp fra den nye tv-serien "Okkupert"
Basert på en idé av krimforfatter Jo Nesbø.
01:48
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.