Betydelige engangskostnader vil bli bokført i første kvartal, skriver selskapet i en presentasjon av sine resultater for fjerdekvartal.

Selskapet skriver at de anslår de direkte kostnadene som følge av dataangrepet i januar til 40-50 millioner kroner.

- Flere detaljer vil bli presentert i resultatene for første kvartal, skriver selskapet.

Ble hardt rammet

Som DN tidligere har omtalt, ble Akva Group hardt rammet da de 10. januar ble angrepet av hackere som satte store deler av systemene deres ute av spill.

Systemene ble tatt ned, og data - inkludert sikkerhetskopier - ble kryptert. Selskapet ble krevet for løsepenger. Hvorvidt de har betalt løsepenger eller ikke, vil de ikke svare på.

Politiet og eksterne sikkerhetseksperter ble raskt koblet inn, og selskapet fikk etter hvert kontroll over systemene sine igjen.

Angrepet gjorde også at publiseringen av selskapet kvartalsresultat ble utsatt fra opprinnelig planlagte 19. februar, til i dag fredag 12. mars. Hendelsen gjør også at salget av rederiet Akva Marine Service er blitt forsinket med rundt en måned, da regnskapet deres for 2020 ble forsinket.

Ingen data tapt

I fredagens oppdatering skriver Akva Group at hovedsystemene nå er oppe igjen, og at ingen data ble tapt. Støttesystemer ventes å komme opp igjen i løpet av neste måned.

Angrepet vil ikke ha noen påvirkninger for selskapet fra andre kvartal og fremover, skriver selskapet.

Konsernsjef Knut Nesse fikk under kvartalspresentasjonen fredag spørsmål om hvor mye løsepenger de har betalt. Han svarte ikke på spørsmålet, og verken bekreftet eller avkreftet om det er betalt noe som helst.

- Vi har vurdert det slik at det ikke tjener selskapet å opplyse noe rundt dette. Vi har hatt tett kontakt med kundene i denne tiden, og også oppdatert aksjonærer og kapitalmarkedet om det de trenger å vite, sier han til DN etter presentasjonen.

Økt omsetning

Akva Group økte for øvrig omsetningen i fjerde kvartal, fra 655 millioner kroner i fjerde kvartal 2019 til 770 millioner kroner nå. Driftsresultatet ble ni millioner kroner.

- Det var jevnt over ikke tilfredsstillende finansielle resultater i fjerde kvartal, drevet av lave marginer i den merdbaserte virksomheten, skriver selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.