– Det ligger vel i kortene at det vil komme justeringer. Så skal vi fortsatt ha samtaler med regjeringspartiene og søke å finne en løsning sammen i komiteen. Men vi vil ha inn renere Frp-politikk, sier Frps fiskeripolitiske talsperson Bengt Rune Strifeldt til Klassekampen.

Også fylkesleder i Nordland Frp, Dagfinn Henrik Olsen, varsler endringer i kvotemeldingen.

Strifeldt tror Frps fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik har full forståelse for ønsket om å trekke meldingen mer i retning Frp enn den ble i regjering.

Saken han særlig forventer at Frp får gjennomslag for, er å skrote forslaget om en kvotebeholdning. I meldingen foreslås det å opprette en ordning for utleie av kvoter fra en kvotebeholdning.

Fiskeripolitisk talsperson Tom-Christer Nilsen i Høyre sier til Klassekampen at han registrerer utspillene til Frp-toppene.

– På dette området, som på alle andre, må vi i dialog partiene imellom på Stortinget. Det er en ny parlamentarisk situasjon, sier han.

– Men utgangspunktet mitt er at meldingen som er lagt fram, er den som gjelder, sier Nilsen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.