Sjømatgiganten Grieg Seafood mistet nesten halvparten av omsetningen i første kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Lavere laksepriser og slaktevolum ga også en resultatsmell: Operasjonelt driftsresultat før verdijusteringer endte på -16 millioner kroner, som er fire ganger så dårlig som analytikerne ventet på forhånd.

Omsetningen endte på 660 millioner kroner, mot 1,15 milliarder i samme periode i fjor. Analytikerne ventet på forhånd en omsetning på 930 millioner kroner.

- Første kvartal viste seg å være stort sett som forventet. Covid-19 fortsatte å karakterisere markedene våre og påvirket prisene. Våre ansatte og produksjonslinjer fortsatte å vise motstandsdyktighet og fleksibilitet og holdt hjulene i jevn gang, sier konsernsjef Anders Kvame i en melding.

Skal selge virksomhet

15. april kom selskapet med en oppdatering hvor de meldte om et slaktevolum på 13.600 tonn i første kvartal. Det inkluderer ikke Shetland-virksomheten, som er til salgs.

I oppdateringen meldte også selskapet om kostnadene sine, som lå på 42 – 47 kroner kiloen i den norske virksomheten. Selskapet venter at kostnadene ved oppdrettsvirksomheten i Finnmark og Rogaland vil være høyere i andre kvartal enn i første kvartal, mens kostnadsnivået i British Columbia vil være stabilt og lavere på sikt.

Gjentar guiding fra februar

Selskapet melder at prognosene for 2021 ligger fast. Da selskapet presenterte tall for fjerde kvartal i februar, guidet de om et slaktevolum på totalt 80.000 tonn i 2021. Det inkluderer ikke virksomheten på Shetland. Anslagene fordelte seg på 28.000 tonn i Rogaland, 26.900 tonn i Finnmark og 21.200 tonn i British Columbia, Canada.

I andre kvartal ventes et slaktevolum på 15.400 tonn, fordelt på 6.000 tonn i Rogaland, 4.000 tonn i Finnmark og 5.400 tonn i British Columbia.

Ambisjonen på sikt, innen 2025, om at årlig slaktevolum på 130.000 tonn ligger også fast, melder selskapet i kvartalsrapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.