– Nå blir det gitar på alle brønnbåtene, sier administrerende direktør Harry Bøe i NTS.

To av Trøndelags mest kjente havbruksprofiler går sammen når Frøy-Gruppen til Helge Gåsø slås sammen med havbrukskonsernet NTS der den sangglade Harry Bøe er administrerende direktør.

– Jeg skal lære Helge å synge, sier Harry Bøe til DN.

– Vi får satse på at Harry lærer oss opp, svarer Gåsø fra andre siden av bordet.

Bøe er svoren tilhenger av DDE og innførte i sin tid gitarer på alle brønnbåtene i NTS. Han mener han tidoblet inntektene ved hjelp av DDE og gitar.

Landets største

Nå fusjonerer de to selskapene sine to brønnbåtselskaper og blir med trolig landets største brønnbåtrederi med 12 båter og fire bestilte nybygg.

– Vi blir sammen en større aktør. Det gir grunnlag for sikre arbeidsplasser og større investeringer, sier Gåsø til DN.

– Jeg er helt enig med Helge, sier Bøe.

Transaksjonen prissetter verdien av Frøygruppen til 2,9 milliarder kroner. Frøygruppen får 46 millioner aksjer i Nor Salmon med en aksjekurs på 62,50 kroner. NTS overtar Gåsøs aksjepost i Norway Royal Salmon (NRS) og blir største eier med 16 prosent av aksjene. Gåsø blir største eier av NTS med nær 40 prosent av aksjene.

– Jeg får en betydelig post i NTS. Så får vi se hvordan aksjekursen utvikler seg over tid, sier Gåsø.

Sterkere sammen

Med fusjonen blir NTS en større aktør med store eierposter både i brønnbåter og lakseoppdrett i Norge og på Island.

– Det er klart at i de fleste bransjer med store kunder og store oppdrag er det en fordel å være stor. Vi får større slagkraft når vi samarbeider, sier styreleder i NTS, Roger Granheim.

Trønderne Bøe, Gåsø og Granheim har kjent hverandre lenge, og selskapene deres har hatt «god kontakt over flere år», ifølge Granheim.

– Vi står sterkere sammen. Når vi først snakket om nye løsninger, ble vi raskt enige om en løsning. Det gikk et par runder og tok et par måneder, så var vi enige, sier Granheim.

Fusjonen skal gjennomføres første kvartal neste år. NTS omsatte i fjor for 1,5 milliarder kroner, mens Frøygruppen omsatte for en milliard kroner. Etter fusjonen får selskapet 800 ansatte langs hele kysten og andeler i oppdrettsselskaper med en tillatt produksjon på 66.000 tonn laks. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.