Witzøe-familiens oppdrettsselskap Salmar fikk et operasjonelt driftsresultat på 939 millioner kroner i tredje kvartal. På forhånd var det ventet et operasjonelt driftsresultat på 752 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

I tredje kvartal i fjor var det operasjonelle driftsresultatet på 801 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 1,2 milliarder kroner, noe ned fra tredje kvartal i fjor da det var på 1,3 milliarder kroner.

Opprettholder slaktevolum

Salmar ble startet i 1991 av Gustav Witzøe (65) som hadde kjøpt et konkursbo bestående av én konsesjon for oppdrett av laks. For 12 år siden overførte han nesten alle aksjene i lakseimperiumet til sønnen Gustav Magnar Witzøe (25), som nå kontrollerer litt over 50 prosent av Salmar. Selskapet gikk på børs i 2007, har skapt enorme verdier og er nå landets nest største oppdrettsselskap.

Salmar opprettholder slaktevolumet på 143.000 tonn i 2018 og venter et slaktevolum på 145.000 tonn i 2019.

– God drift og sterke biologiske prestasjoner har bidratt til at Salmar leverer et sterkt – finansielt resultat. Resultatet er muliggjort av iherdig innsats fra våre ansatte som har bidratt til kostnadsreduksjoner, god prisoppnåelse samt effektivitetsforbedring innen slakteri- og videreforedlingsaktivitetene, sier konsernsjef Olav-Andreas Ervik i kvartalsrapporten.

Høyere laksepriser

Driftsinntektene var 2,76 milliarder kroner i tredje kvartal, mot 2,68 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Snittprisen på laks i tredje kvartal var 54,80 kilo. Det er langt lavere enn i andre kvartal og noe lavere enn i tredje kvartal i fjor. Likevel har alle børsens lakseaksjer skutt fart også i tredje kvartal.

Salmar har hittil i år steget 95 prosent på Oslo Børs.

Ifølge Fish Pool indikeres det en snittpris på laks for november og desember på henholdsvis 63 og 67 kroner per kilo, og en snittpris på 64 kroner kiloen i 2019.

«Utsikter til fortsatt god etterspørsel, kombinert med begrenset tilbudsvekst antas å gi gode markedspriser for norsk laks også fremover», skriver Salmar om utsiktene fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager du cv: Dette bør du ha med og dette bør du absolutt ikke ha med
To eksperter forklarer.
02:48
Publisert: