Laksefesten bare fortsetter for norske oppdrettere. Lakseprisen var i april den høyeste noensinne som er registrert i april måned.

Kombinert med kraftig økning i solgt volum, økte eksportverdien av norsk laks med om lag en milliard kroner i april i år, sammenlignet med april i fjor.

– Det er den høyeste lakseprisen som er registrert for april måned noensinne. Vi har sterk verdiøkning, sier sjømatanalytiker Paul Aandahl i Norges sjømatråd.

Det ble eksportert 86.000 tonn laks til en verdi av 6,2 milliarder kroner i april. Det er ny rekord og en økning i volum på 17 prosent. Eksportverdien økte med 995 millioner kroner og 19 prosent i april, sammenlignet med april i fjor.

– Det er sterk vekst i etterspørselen etter norsk laks, både i EU, Asia og USA, sier Aandahl.

Polen størst

Hittil i år er det solgt laks for 23 milliarder kroner, to milliarder og ti prosent mer enn samme periode i fjor. Polen er det viktigste enkeltmarkedet, der mye av laksen røykes og videreforedles for salg til Tyskland.

– Det er en stadig større andel av laks i EU som videreforedles andre steder enn der den konsumeres. Polen har størst vekst, og Danmark er også et stort vekstmarked der mye laks går via Danmark til Frankrike, sier Aandahl.

– Økt konsum av laks innad i Polen og økt videreforedling av laks til eksport er årsak til den sterke økningen til Polen, sier Aandahl.

Lakseprisen i april var ett øre høyere enn april i fjor. Hittil i år er prisen for fersk hel laks i gjennomsnitt på 64,67 kroner per kilo, om lag to kroner mer enn samme periode i fjor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.