Samtidig som Hege Charlotte Bakken går ut av styret, kommer det frem i innkallelsen til Lerøy Seafood asa sin neste generalforsamling at valgkomiteen har innstilt den tidligere journalisten og TV2-profilen Mannes som nytt styremedlem.

I tillegg har valgkomiteen innstilt styreleder Helge Singlestad og styremedlem Arne Møgster for to nye år.

- Jeg er vel kun innstilt av valgkomiteen, så det er det litt tidlig å si noe om. Jeg fikk en forespørsel og syntes den var interessant, skriver Mannes i en epost.

Den nye styrelederen og de aksjonærvalgte styremedlemmene skal velges på generalforsamlingen i Lerøy Seafood den 23. mai etter innstillingen fra valgkomiteen.

Mannes har bakgrunn som journalist og begynte å jobbe i TV2 da kanalen startet opp i 1992, først som utenriksreporter før hun ble nyhetsanker for TV2 nyhetene.

I dag er hun daglig leder i kommunikasjonselskapet SpeakLab som hun har ledet siden 2010. Hun er også partner og gründer i selskapet.

- Hvorfor har du valgt å gå inn i sjømatbransjen?

- Fordi bransjen er viktig. Mye mer av maten vi trenger i fremtiden vil komme fra sjøen. Mat og mattrygghet henger sammen med alt fra klima og helse til sikkerhetspolitikk. Jeg er interessert i internasjonale forhold. For meg er det viktig å se muligheter og samtidig stille kritiske spørsmål for å sikre god utvikling, skriver hun.

Mannes har hovedfag i historie, mellomfag i russisk og grunnfag i russo-sovjetiske studier. I tillegg til dette har hun også tatt forsvarets befalskole og russiskkurs, samt studier i statsvitenskap i USA.

Styret i Lerøy Seafood konsernet består etter valgkomiteens innstilling av styreleder Helge Singlestad, Arne Møgster, Britt Kathrine Drivenes, Didrik Munch, Karoline Møgster og Siri Lill Mannes. I vedlegget om valgkomiteens innstilling kommer det frem at valgkomiteen har foreslått at styremedlemmenes honorarer skal fastsettes med et beløp på 200 000 kroner. (Vilkår)