Oppdrettsselskapet fikk et driftsresultat før justering av verdien på fisken i merdene på 660 millioner kroner i tredje kvartal. Det var 77 millioner kroner lavere enn det som var ventet.

«Nedgangen i høstet volum av laks og ørret er den viktigste årsaken til reduksjonen i resultatet i tredje kvartal 2018», skriver selskapet.

Rekordhøy verdi på laksen

Selv forklarer sjefen det slik:

– Vi har hatt en god biologisk produksjon i tredje kvartal. Vi har høstet lite, men har tatt den gode produksjonen ut i en betydelig økning i biomassen for senere høsting. Det lave volumet gir, som tidligere kommunisert, en lavere inntjening i dette kvartalet, sier konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy.

Og økning i biomassen har Lerøy hatt. Verdien på fisken i merdene er nå på rekordhøye seks milliarder kroner, ifølge selskapet.

Høyere laksepriser

Lakseprisene har imidlertid steget godt det siste året og bidrar til at Lerøys resultat før skatt endte på 711 millioner kroner av en omsetning på 4,46 milliarder kroner. Det er en merkbar oppgang fra tredje kvartal i fjor da resultat før skatt var på 352 millioner kroner av 4,34 milliarder kroner.

Lerøy holder fast på guidingen om et slaktevolum på 179.000 tonn i 2018, og ser slaktevolum på 190.000 tonn neste år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse klimatiltakene synes Equinor-sjefen det er vanskeligst å tenke på i hverdagen
– Ting jeg er like opptatt av som forhåpentligvis alle andre.
01:18
Publisert: