Avisen skriver at Marine Harvest har signert en avtale med Alibaba, som er et av Kinas mektigste teknologiselskaper og blant verdens største og mest verdifulle selskaper.

Alibaba er i tillegg Kinas største aktør for salg av fersk mat. Selskapet ble grunnlagt av den kinesiske entreprenøren Jack Ma som frem til neste år er styreleder i selskapet. Marine Harvest er majoritetseid av shippingmilliardær John Fredriksen.

Skal selge sushi

Marine Harvest åpner nå ifølge Dagbladet sin første fabrikk i Kina som skal videreforedle fisk, i hovedsak til forbrukerpakninger til sushi-markedet.

I en tale i Shanghai sier Alibabas president Michael Evans at avtalen vil skape jobber både i Kina og i Norge.

– Fra i dag vil Marine Harvest og Win-Chain, Alibabas globale plattform, jobbe tett sammen om å optimalisere kjeden fra oppdrett og ut til kundene. Win-Chain vil være strategisk partner for å selge frosne lakseprodukter fra Marine Harsvests prosessfabrikk i Shanghai, sier Evans torsdag morgen, ifølge Dagbladet.

580 millioner brukere

Styreleder Ole-Eirik Lerøy i Marine Harvest sier til avisen at de har jobbet lenge med å få på plass avtalen, og at den vil gi selskapet tilgang til 580 millioner registrerte brukere.

Marine Harvest-aksjen stiger 1,65 prosent på en ellers rød børs torsdag.

Den norske kongeparet og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen var også til stede under signeringen av kontrakten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere Rema-butikkeier: – Du er ikke kjøpmann lenger, men en slave
Vibecke Wiik får et sug i magen når hun nærmer seg butikken hun drev i tre år. Her forklarer hun hvorfor.
03:08
Publisert: