Tirsdag opplyste konsernet at Eirik Welde (42) etter jul overtar som konsernsjef i Nordlaks-konsernet. Nåværende konsernsjef Inge Berg blir direktør for strategi, konsept- og prosjektutvikling.

– Jeg skal følge opp byggingen av våre to havfarmer. Det er investeringer på fire milliarder kroner som krever oppfølging. Det er litt mer enn å bare å drikke en kopp kaffe, sier Inge Berg, eier og gründer i oppdrettsselskapet Nordlaks i Vesterålen.

Dette er samme løsning som laksegründer Gustav Witzøe gjorde i Salmar, der Witzøe selv er strategisjef med ansvar for utvikling av Salmars havmerder.

– Dette er en naturlig prosess i utviklingen av selskapet, der jeg skal følge opp investeringene i havfarmer, brønnbåt og nye anlegg. Det er krevende prosjekter for vårt selskap. Vi må bygge opp og kjøpe mye kompetanse, sier Berg.

«Stolt og kry»

Selskapet fikk utviklingskonsesjoner fra departementet for ett år siden og skal investere fire milliarder kroner i to havfarmer, et stort smoltanlegg, ny brønnbåt og oppgradering av andre anlegg i selskapet.

– Det går bra med utviklingen av havfarmene. Den første er klar i 2020. Jeg er trygg på at vi vil klare å levere den innovasjonen og nyskapningen som næringen trenger. Jeg er stolt og kry av at vi bygger en brønnbåt med en teknologi som ikke finnes i dag, sier Berg, som synes det er «behagelig» å få ny jobb.

Biologi, data og økonomi

Berg har vært leder av selskapet siden oppstarten i 1989, mens Eirik Welde i dag er administrerende direktør for Nordlaks Smolt as.

– Han Eirik er veterinær og blant Norges fremste på biologi. Han er også sterk på økonomi og på data. Vi er veldig glad for å ha han sammen med oss, og det var naturlig å gi han større oppgaver, sier Berg.

Neste år er det 30 år siden oppstarten av selskapets første havbruksanlegg ved Hanøyvik i Hadsel i Vesterålen. Berg håper havfarmene kan bidra til å løse noen av oppdrettsnæringens miljøutfordringer.

– Det er for tiden er stor debatt om havbruksnæringens påvirkning på miljøet. Havfarmene vil forbedre næringens miljøaspekt, og det er jeg stolt og ydmyk over å være med på, sier Berg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil Wiedswang: Julespøkelset over Europa
DNs politiske julekalender | Luke 4: I tiåret Karl Marx skrev kommunismens manifest formet Charles Dickens den moderne borgerlige julen.
01:41
Publisert: