I juli var det en nedgang i volum på 6 prosent og en økning i verdi på 11 prosent, eller 768 millioner kroner, målt mot samme periode i fjor, ifølge tall fra Norges sjømatråd.

Så langt i år har Norge eksportert 1,4 millioner tonn sjømat til en verdi av 59 milliarder kroner.

– Veksten i eksportvolumet av laks i juli, kombinert med økte priser, er den viktigste årsaken til at verdien av norsk sjømateksport har vært høy i juli måned, sier sjømatanalytiker Paul T. Aandahl i Norges sjømatråd.

Havbruk-rekord

Juli er ifølge Norges sjømatråd den svakeste eksportmåneden. For eksport fra fiskeriene var juli 2019 den nest høyeste julimåneden noensinne, fem prosent høyere enn fjoråret og en halv prosent lavere enn juli 2015, som var rekordåret for fiskerisektoren.

– For havbruk var eksporten på til sammen 6,2 milliarder kroner, noe som er rekord for juli måned, sier Aandahl.

78 prosent av den totale sjømateksporten i juli kom fra havbruk, opplyser Norges sjømatråd.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.