I fjor sommer pågikk en av kjempenes kamper i oppdrettsnæringen da både NTS og Salmar ville kjøpe Norway Royal Salmon. På det meste ble Norway Royal Salmon (NRS) priset til over 11 milliarder kroner etter en kursoppgang fra 170 kroner til 275 kroner – tilsvarende over 60 prosent – på drøyt kun én måned.

Blant dem som personlig tjente en god slump penger, og fikk maks uttelling på kursoppgangen, var ledelsen i NRS. De prikket inn toppnoteringen på 275 kroner i slutten av august, og finansdirektør Ola Loe kom best ut med et totalt salg på over 66 millioner kroner. Deretter fulgte daværende forretningsutvikler Klaus Hatlebrekke, som tømte VPS-kontoen den gangen med over 150.000 NRS-aksjer. Det ga 41 millioner kroner – hvorav mye var ren gevinst.

Daværende konsernsjef Charles Høstlund solgte aksjer for 6,6 millioner aksjer.

NTS kom til slutt seirende ut av kampen om NRS, men kjøpte aldri opp hele selskapet. I stedet har NRS endt opp med omkring to tredjedeler av NRS-aksjene, og selskapet er fortsatt børsnotert.

I høst valgte så Høstlund å gå på dagen, da den neste fusjonsrunden ble innledet med NTS og Salmonor. Resten av NRS-ledelsen har valgt å bli, og torsdag melder de at de trer inn i selskapet som aksjonærer igjen.

Comeback som aksjonærer

Etter børsslutt torsdag melder nemlig NRS at flere i toppledelsen kjøper aksjer i selskapet – men denne gangen på betydelig lavere kurser enn det de solgte for i fjor sommer.

Haltebrekke kjøper 10.000 aksjer for 158 kroner stykket, hvilket betyr at han bruker nær 1,6 millioner kroner på sin arbeidsgiver.

– Jeg synes fremtiden til NRS er spennende. Vi har et godt marked, realiseringen av de investeringene NRS har gjort, samt sammenslåingen mellom NRS og Salmonor, gir oss et betydelig potensial de neste årene. Dette har jeg lyst å være med på, melder Hatlebrekke til DN.

Han viser til nyheten tidligere denne uken, da NRS og Salmonor endelig ble slått sammen, og danner det sjette største oppdrettsselskapet i verden. Salmonor var også eid av NTS.

Eks-analytikeren har truffet før

Det er nå drøyt ti år siden Hatlebrekke ble ansatt i NRS i desember 2011. Oppdrettsselskapet som holder til i Trondheim klarte den gangen å nappe til seg Hatlebrekke etter at han hadde lagt bak seg en like lang karriere som aksjeanalytiker i DNB Markets.

Hatlebrekke brukte ikke lang tid på å kjøpe aksjer i selskapet han jobbet for, og hadde på under ett år samlet opp 65.000 NRS-aksjer. Disse fikk han for kurser rundt ti kroner.

– Det stemmer at denne ukens aksjekjøp er de første vi gjør i etterkant av budkampen som pågikk i fjor sommer, sier Hatlebrekke, som nå forklarer aksjesalget den gangen på følgende måte:

– En vet jo aldri hva som skjer i slike budkamper, og jeg synes prisen den gang var fornuftig å selge på.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.