Oppgangen vil nærmest ingen ende ta for børsnoterte Hofseth Biocare.

Selskapet bruker restene av oppdrettsfisk til å produsere lakseolje og kalsium- og proteinpulver, og har nylig inngått en intensjonsavtale om å etablere et felles selskap i USA sammen med det som skal bli verdens største oppdrettsanlegg på land, norske Atlantic Sapphire.

Hofseth Biocare-aksjen steg syv prosent fra start mandag formiddag.

Aksjer for 780 mill.

Hofseth Biocare ble startet i 2009 av den tidligere fiskeren og fiskehandleren Roger Hofseth som har vært administrerende direktør i selskapet siden 2017. Hofseth styrer nå milliardkonsernet Hofseth International som driver smoltproduksjon, oppdrett, slakteri, foredling og eksport av regnbueørret og laks.

Hofseth eier i dag 16 prosent av børsnoterte Hofseth Biocare gjennom sitt heleide investeringsselskap Roger Hofseth as. Han eier også mange aksjer gjennom Hofseth International, et selskap hvor han kontrollerer rett under halvparten av aksjene.

Hittil i år har Hofseth Biocare steget 283 prosent på Oslo Børs. Roger Hofseth sine aksjer i selskapet er mandag verdt 780 millioner kroner.

Det har foreløpig ikke lykkes DN å få en kommentar fra Roger Hofseth.

Vurderer børsnotering i USA

Bare den siste måneden har aksjekursen til Hofseth Biocare steget med 71 prosent etter en nyhetsrik høst for selskapet:

  • Selskapet har fått et patent fra Det europeiske patentverket for en ny metode å forbedre hydrolysen i enzymer og følgende proteinsmak og bioaktiviteten i avskjær fra fisk.
  • Selskapet vurderer å notere aksjene sine på en børs i USA. Samtidig har selskapet inngått en konsulentavtale med britisk-italienske (men Sveits-baserte) James Berger, en tidligere investment banker i Goldman Sachs og JP Morgan. Han skal hjelpe Hofseth Biocare med visse «mellomleddstjenester» for å etablere en bredere base med investorer for å legge til rette for en mulig børsnotering.
  • Selskapet har inngått en konsulentavtale med kirurgen Dr. Crawford Currie for å styrke IR (investor relations) og kommunikasjonsfunksjonene i selskapet. Hans erfaring skal ifølge Hofseth Biocare være gull verdt for å forklare selskapets produkter og forskning overfor investorer.
  • Fredag forrige uke meldte selskapet om en intensjonsavtale med oppdrettsselskapet Atlantic Sapphire, hvor blant annet investor Runar Vatne, Johansson-familien og Tore Aksel Voldberg er på eiersiden. De vil etablerer et felles selskap, et såkalt joint venture, i Florida hvor det skal produseres biprodukter fra avskjær fra laks fra Atlantic Sapphire. Avtalen ventes endelig inngått i første kvartal 2020 og første produksjon ventes å starte i fjerde kvartal 2020.

Store underskudd

Kraftig børsoppgang til tross, så har Hofseth Biocare ennå til gode å tjene penger.

De siste fem årene har selskapet et samlet underskudd før skatt på 415 millioner kroner av en omsetning på 274 millioner kroner.

Fredag la selskapet frem resultater for tredje kvartal som viste et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på minus 7,6 millioner kroner. Det var en solid forbedring fra samme periode i fjor da ebitda var på minus 14,7 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.