Oppdrettsselskapet Salmar fikk driftsinntekter på 2,9 milliarder kroner, og et operasjonelt driftsresultat på 646,8 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 522,2 millioner kroner.

Det fremgår av den ferske rapporten for tredje kvartal.

Dermed ble analytikernes forventninger ble grundig slått.

Ifølge estimater innhentet av Infront for TDN Direkt var det ventet et operasjonelt driftsresultat på 490 millioner kroner i kvartalet, og en omsetning på 2,6 milliarder kroner kroner.

– Fantastisk innsats fra våre ansatte over tid gjør at SalMar igjen legger bak seg et kvartal med sterke resultater. Gode strategiske vurderinger og et tydelig operasjonelt fokus har ført til sterke biologiske og operasjonelle prestasjoner i hele verdikjeden, sier konsernsjef Gustav Witzøe i en melding.

Nær 800 mill. i utbytte

Salmar hadde før koronapandemien planer om å betale et utbytte på 21 kroner per aksje for året 2019, men så ble verden snudd på hodet. I mars besluttet styret å kansellere den planlagte utbyttebetalingen på grunn av usikkerheten i markedet.

Etter å ha levert sterke resultater med en solid finansiell posisjon, vil styret nå likevel betale utbytte, om enn noe mindre. Det innstilles på å betale utbytte på 13 kroner per aksje.

Witzøe-familien, som eier rundt halvparten av aksjene i Salmar, får med det 773 millioner kroner i utbytte.

Opprettholder forventninger til slaktevolum

Slaktevolumet for kvartalet endte på 37.100 tonn, mot 35.800 tonn i samme periode i fjor.

Da selskapet publiserte tall for andre kvartal i august guidet de om et slaktevolum på 152.000 tonn i Norge og 12.000 tonn på Island for hele 2020. Estimatene blir opprettholdt også når Salmar legger frem tall for tredje kvartal.

Videre skriver selskapet at det er godt rigget tross økt markedsusikkerhet på grunn av koronapandemien.

– Styret mener SalMar har et godt grunnlag for fortsatt positiv utvikling, både innenfor havbasert og tradisjonell oppdrettsvirksomhet. Selskapet opprettholder derfor sine pågående investeringsprogrammer for å sikre utvikling av en allerede robust plattform for videre vekst, skriver selskapet i en børsmelding.

Svakt for datterselskapet Icelandic Salmon

For datterselskapet Icelandic Salmon, tidligere Arnalax, ble kvartalet som ventet svakt, skriver selskapet.

Icelandic Salmon ble notert på Merkur Market i slutten av oktober, etter at det ble hentet 647 millioner kroner i en rettet emisjon. Datterselskapet fikk driftsinntekter på 110 millioner kroner, og et operasjonelt driftsresultat på minus 22 millioner kroner.

– Resultatet er preget av svak prisoppnåelse og høy uttakskost på 2018-generasjonen. I fjerde kvartal starter man slakting av 2019-generasjonen som har vist bedre biologiske prestasjoner og lavere kostnadsnivå, og det forventes høyere volum og lavere kostnader i fjerde kvartal, heter det i meldingen.

Salmar er notert på Oslo Børs der det har en verdsettelse på 59,5 milliarder kroner. Det er Gustav Witzøe som er grunnlegger, konsernsjef og hovedeier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.