2016 ble et kanonår for Sinkaberg-Hansen-konsernet på Vikna i Nord-Trøndelag. Selskapet oppnådde en laksepris som i gjennomsnitt lå ti kroner høyere enn i 2015 samtidig som slaktevolumet også økte. Dermed steg omsetningen med nær 50 prosent. Før skatt satt konsernet igjen med et overskudd på 492 millioner kroner. Det er nesten 300 millioner kroner bedre enn i 2015.

89 millioner i utbytte

Etter at skatten var betalt, var overskuddet på nesten 390 millioner kroner. Selv etter at selskapet betaler 89,1 millioner kroner i utbytte, viser regnskapet en bokført egenkapital på 970 millioner kroner med til sammen 570 millioner kroner plassert i banken og i markedsbaserte aksjer og obligasjoner.

Daglig leder Finn Sinkaberg (66) er største eier i det familieeide konsernet med snaut 54 prosent av aksjene. 11,1 prosent av aksjene eies av selskapet JMJ Invest der tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (54) har kontroll med 89 prosent av aksjene. Dette selskapet får dermed nær ti millioner kroner i utbytte fra Sinkaberg-Hansen-konsernet etter fjoråret. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Årets laksefiske åpnet
Laksefisket åpnet natt til 1. juni. På Boen i Tovdalselva like utenfor Kristiansand forsøkte fiskerne seg på den gjeve fisken.
01:31
Publisert: