Japanske representanter har nylig vært i Norge for å lære om forvaltning og kvotesetting for hvalfangst, skriver Fiskeribladet. Landet varslet nylig at det vil gjenoppta kommersiell hvalfangst og melde seg ut av den internasjonale hvalfangstkommisjonen.

Ifølge Fiskeribladet skal norske myndigheter være positive til dialog med japanerne. Sjømat Norge mener Norge bør få noe konkret igjen som takk for hjelpen.

– Etterspør de vår ekspertise, skal vi ha våre hvalprodukter inn på det japanske markedet i retur. Noe annet vil være uaktuelt, sier administrerende direktør Geir Ove Ystmark.

Trenger markedstilgang

Han forteller at Norge har delvis tilgang til det japanske markedet med frossent kjøtt, men for ferske produkter er reglene kompliserte og forvirrende.

– Er det noe norsk hvalfangst trenger, er det markedstilgang.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) sier han er klar over kravet fra Sjømat Norge og sier det er noe som må vurderes sammen med en rekke andre faktorer.

– Jeg vil diskutere markedsadgang for hval når jeg reiser til Japan i mars, sier Nesvik, som skal besøke landet i fire dager.

Den hyggelige nye jenta på teamet viser seg å være en skikkelig latsabb. Hva gjør du? Svaret får du i Mandagsmøtet!

– Karer, har dere kontroll? Petter Stordalen skal åpne Norges største hotell om kort tid. Rekker bygningsarbeiderne å bli ferdig til åpningsfesten?
02:06
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.