Nordmenn bare fortsetter å strømme til stand-up-komikk - og sjangerens mor i Norge, Elina Krantz , fortsetter å håve inn fortjeneste på virksomheten.

Krantz´ selskap Stand Up Norge hadde i fjor inntekter på 67,5 millioner kroner mot 49,5 millioner kroner året før.

Flere egenproduksjoner
- Dette skyldes i all hovedsak flere egenproduksjoner, skriver styreleder Krantz i årsberetningen.

Dermed endte resultatet før på skatt på hele 14,8 millioner kroner, mot 9,5 millioner kroner i 2011.

Superinntektene betyr også at overføringene til Krantz' eierselskap øker til 10,3 millioner kroner mot 6,9 millioner kroner i 2011.

Selskapet holder hus på scene- og restaurantanlegget Latter på Aker Brygge i Oslo der det arrangeres forestillinger på flere scener og i tillegg drives artistformidling og bookingbyrå.

- Etterspørsel etter gode komikere
DN har tidligere fortalt at Krantz startet sin sceniske virksomhet i baren hun drev i Bergen på 1990-tallet i samarbeid med komikeren Dagfinn Lyngbø. Etter dette har virksomheten på Aker Brygge dannet skole for sjangeren her i landet.

Knalltallene får selskapet til å konkludere med at det er grunnlag for fortsatt drift.

- Etterspørselen etter gode komikere styrker denne oppfatningen, skriver Krantz.

Les flere saker på DN.no:
- Markedene må roe seg for å unngå at boligboblen sprekker

Nye pensjonister har like mye å rutte med som da de jobbet

Denne penthouse-leiligheten kan bli din for 2,4 milliarder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.