-Setemuskelen er den største muskelgruppen, og den folk flest bruker minst. Vi er skapt til å gå og stå, men i dag har mange av oss jobber med mye stillesitting. Å gå trappene øker blodsirkulasjonen og du føler deg kvikkere sier personlig trener ved Elixia Hedvig Bang, som mener både fysisk aktive og de som ikke er aktive bør velge trappene i stedet for heisen.

I ettermiddag går det første trappeløpet i Barcoden i Bjørvika av stabelen. Et samarbeid mellom Oslo S Utvikling og Elixia. Målet er å skape økt oppmerksomhet og samhold rundt og i byggene i Bjørvika, samt øke fokus på trening.

Elite- og mosjonsklasse

Ettermiddagens trappeløp har en elite- og en mosjonsklasse med 260 påmeldte. En av de som løper er Lars Thorud i firmaet Ithaca Energy. Han stiller i mosjonsklassen i det som er hans første trappeløp.

-Jeg har løpt en del maraton, terrengløp og gjort noen sykkelritt, men aldri trappeløp forteller Thorud.

Hold overkroppen sterk

Personlig trener Hedvig Bang fra Elixia Bjørvika og Lars Thorrud general manager i Ithaca Petroleum Holdings As henholdsvis arrangerer og løper trappeløpet, Barcode Challenge i Bjørvika i ettermiddag. Foto Mikaela Berg
Personlig trener Hedvig Bang fra Elixia Bjørvika og Lars Thorrud general manager i Ithaca Petroleum Holdings As henholdsvis arrangerer og løper trappeløpet, Barcode Challenge i Bjørvika i ettermiddag. Foto Mikaela Berg
Hedvig Bang mener Thorud har gode forutsetninger for et trappeløp, hvor god grunnform er det viktigste. Hun gir han likevel noen teknikk-råd.

-Det er viktig å holde overkroppen sterk og skyve hofta frem, samtidig som man holder en høy frekvens på beina. I tillegg er det viktig å holde overkroppen oppe og puste godt, slik at man får oksygen til musklene forklarer Bang.

Nesten alt er lov

Bortsett fra å holde i rekkverket er alt lov. Man kan selv velge om man vil ta enkelt- eller dobbeltsteg, men Bang anbefaler å ta enkeltsteg til å begynne med og så gå over til dobbeltsteg på slutten. I alt skal løperne forsere 303 trappetrinn fordelt på 14 etasjer i DNB-bygget.

Trappeløp blir stadig mer populært. Sist i februar vant norske Thorbjørn Ludvigsen den årlige konkurransen om å bli førstemann opp de 1.576 trappetrinnene til 86. etasje i den ikoniske New York-skyskraperen Empire State Building.

Trappeløpet i Barcoden skal bli et årlig arrangement, men i første omgang er det kun et arrangement for alle som jobber i Bjørvika..

Følg med på DN Aktiv fredag morgen for bilder og resultater.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.