I to lederartikler i Finansavisen hudfletter redaktør Trygve Hegnar styrejobben i statlige Store Norske Spitsbergen Kulkompani og økokrimsiktede Kristian Jebsens Rederi, skriver Dagens Næringsliv.

«Røde Robert opptrådte som konge i Store Norske på Svalbard, og det er god grunn til å spørre hvilken rolle styret har hatt (styreleder er skiftet allerede). Null kontroll med Røde Robert og null innsikt?», skrev Hegnar blant annet.

To av dem som var sentrale i styrene, Ole Fredrik Hienn og Olav Fjell, er begge Hegnars nærmeste direktører i Hurtigruten, der Trygve Hegnar både er styreleder og største eier. Snart skal de tre ifølge DN forhandle en storkontrakt med staten.

- Angrer ikke på noe jeg skriver
Trygve Hegnar sier at han først nylig ble gjort oppmerksom på Hienn og Fjells roller i henholdsvis Store Norske og Kristian Jebsens Rederi. Han angrer imidlertid ikke på kritikken.

- Jeg angrer ikke på noe jeg skriver i Finansavisen, stort sett. Det har heller ingenting med Hurtigruten å gjøre, absolutt null. Det er heller ikke styret i Jebsen og Store Norske som er siktet, men Robert Hermansen. Hva han har sagt til styret vet vi jo ikke, det er umulig å si hva styrene i Store Norske og Jebsen visste og ikke visste, og om de var tilstede på møtene i noe som skjedde for ti år siden, sier Hegnar til DN.

Les også: Korrupsjonsikter Kristian Jebsens Rederi

<b>Robert Hermansen siktet for korrupsjon</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.