Oslo (TDN Finans): Konsernsjef Helge Lund i Statoil mener mange undervurderer utfordringene med å erstatte fall i produksjon og påfølgende høyere kostnader og priser.



Det sier Lund i Statoil til TDN Finans onsdag.

I august la DNB Markets frem en analyse hvor det anslås at gjennomsnittsprisene for olje vil falle i reelle termer frem mot 2020. Analysen er innenfor det usikkerhetsspenn Statoil legger til grunn, ifølge Lund.

-Den analysen ligger godt innenfor det usikkerhetsspennet som Statoil nå planlegger for. I dag presenteres en annen analyse. Det illusterere at det er mange forskjellige konklusjoner på dette bildet. Jeg tror generelt at mange undervurderer utfordringene det er å erstatte det fallet i produksjon det er på mange store felt i verden. De ressursene vi skal jobbe med fremover er mer og mer krevende, er dypere, har høyere trykk og temperatur, arktiske strøk og store verdikjeder som LNG og GTL som vil være med å drive opp kostnadsbilde og dermed prisene, sier han.

hakon.bjerkenes@tdn.no

TDN Finans, +47 22 00 11 55(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.