Tidligere versjon av denne artikkelen inneholdt en feil i beskrivelsen av den ene aksjebonusen til Helge Lund og dermed ble beregningen av hans kompensasjon feil. 

Helge Lund sluttet i Statoil ifjor høst og begynte i BG Group 9. februar i år. Det tok ikke lang tid før BG Group blir kjøpt opp og Lund mister jobben.

Oljegiganten Shell har lagt inn bud på det britiske olje- og gasselskapet. Aksjonærene kan juble over en budpremie på 50 prosent. En som også kan juble er den norske toppsjefen.

 

Aksjekupp

Når BG Group selges, har Lund rett til en såkalt «change of control»-bonus på én årslønn pluss 30 prosent.

* Dette utgjør 23 millioner kroner.

Da Lund sluttet i Statoil mistet han opptjent bonus. Dette er kompensert i form av aksjer i BG Group.

* Verdien av disse aksjene utgjør cirka tre millioner kroner.

Han har også blitt tildelt BG Group-aksjer ved tiltredelse. Under normale omstendigheter måtte Lund ha oppnådd en drøss bonuskriterier for å få full aksjebonus. Ved endring i eierskapet vil bonusaksjene kunne innløses, men hvorvidt kriteriene er møtt vil også bli vektlagt, ifølge BG Groups årsrapport.

* Verdien av disse aksjene er rundt 180 millioner kroner.

Alt dette summerer seg til maksimalt 205 millioner kroner. Beregningene er basert på aksjekursen i BG Group onsdag.

I tillegg har Lund en årlig aksjebonus tilsvarende seks ganger årslønnen, rundt 108 millioner kroner.

Spørsmålet er om Lund får noe uttelling på denne delen av aksjepakken. Han har foreløpig ikke fått tildelt disse aksjene.

Hvis han får uttelling her, hopper kompensasjonen opp til godt over 313 millioner kroner.

I tillegg kommer lønn, pensjonskompensasjon, ordinær bonus og flyttepenger som Lund mottar i perioden som sjef for BG Group.

Dette beløpet seg til 65 millioner kroner, forutsatt at Lund jobber et helt år til Shell ventes å få endelig gjennomført oppkjøpet.

Med maksimal uttelling kan Lund dermed få 378 millioner kroner totalt sett.

BG Group-talsmann Kim Blomley kunne onsdag morgen ikke gå i detalj på hva Lund får ved salget av selskapet.

 

Helge Lund: - Har aldri forhandlet lønn
Konsernsjef Helge Lund slutter i Statoil. Årsaken er at han overtar som konsernsjef i det internasjonale olje- og gasselskapet BG Group
01:09
Publisert:

Les også:

Spår Statoil-comeback for Helge Lund  

- Han får i alle fall en bra timebetaling for jobben sin

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.