Dow Jones-mediene Dow Jones Newswires, Wall Street Journal og Marketwatch meldte torsdag at tidligere Statoil- og BG Group-sjef Helge Lund er ansatt som toppsjef i oljeservicegiganten Schlumberger.

Schlumberger opplyser til DN at meldingen om at han blir toppsjef er feil. Det riktige er at Lund blir medlem i selskapets styre.

- Wall Street Journal gjorde en feil, bekrefter en pressetalsperson i Schlumberger overfor DN torsdag ettermiddag.

- Helge Lund blir ikke ny toppsjef, han blir en del av styret i selskapet.

DN meldte tidligere på dagen torsdag at Lund blir styremedlem i Schlumberger. Dette kommer frem i en melding som selskapet har sendt til det amerikanske finanstilsynet SEC i forrige uke.

Selskapet er verdens største oljeserviceselskap, og ledes av nordmannen Paal Kibsgaard.

I februar forlot Lund sin stilling som toppsjef i det britiske olje- og gasselskapet BG Group etter at Shell kjøpte opp og slo seg sammen med selskapet. Lund hadde på forhånd varslet at han ville forlate selskapet så snart sammenslåingen var fullført.

Det var den tidligere Schlumberger-sjefen og nåværende styreleder Andrew Gould i BG Group som hentet Lund til Storbritannia etter ti år som sjef for Statoil.

Forhandlingene om oppkjøpet foregikk da Lund var på vei inn i sjefsjobben i BG Group og ble i hovedsak håndtert av Gould og Shell-sjef Ben van Beurden. Takket være en oppkjøpsklausul i ansettelseskontrakten kan Lund likevel få en totalkompensasjon DN tidligere har verdsatt til nesten 400 millioner kroner over noen år.

Lund blir andre nordmann i selskapets styre. Siden 2004 har tidligere ekspedisjonssjef i oljedepartementet, Tore Sandvold, sittet i Schlumberger-styret.

 

Les mer: Helge Lund inn i Schlumberger-styret

Les også:

- Er blitt dyrere for nordmenn å reise

Skyhøy Brexit-frykt i valutamarkedet: Kan ende med lettelsesrally eller finansuro

Her er alt du trenger å vite om britenes historiske valg (DN+)

Derfor bør du selge i dag  

- Anbefalt av DNtv:

Tesla Model X endelig i Norge
Se vår første prøvekjøring av verdens første elektriske suv.
01:29
Publisert:

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:
 

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.