Det har vært stille rundt tidligere Statoil-sjef Helge Lund siden han ledet BG Group inn i en sammenslåing med oljegiganten Shell. I begynnelsen av juni ble det klart at han gikk inn i styret i oljeservicegiganten Schlumberger.

Les også: Tre nordmenn i Schlumberger-toppen dnPlus  

Nå kan Lund være på vei inn i styret i et annet kjempeselskap.

Sett i gulfen

Ifølge den anerkjente engelske avisen Sunday Times ryktes det nemlig at Lund er på vei inn som styremedlem i Saudi-Arabias statsoljeselskap Saudi Aramco.

Det er avisens korrespondent i Persiagulfen som har sett Lund i selskapets lokaler.

Saudi Arabias visekronprins har lagt frem planer om å delprivatisere og børsnotere Saudi Aramco. Det vil i så fall bli tidenes største børsnotering.

Lund gikk av som toppsjef i oljeselskapet BG Group med en gjev kompensasjonspakke. Dagens Nærlingsliv skrev nylig om de første tegn på hva han planla å bruke pengene på. Lund har nemlig opprettet investeringsselskapet Inkerman Holding i Norge, som blant annet skal drive med veldedighet.

«Selskapets formål er forvaltning og investering av midler, drive konsulentvirksomhet, samt gaver og bidrag til veldedige og sosiale formål», heter det i vedtektene. Så langt har Lund skutt inn 33 millioner kroner og i tillegg gitt ti millioner kroner i lån til selskapet.

Helge Lund har i lang tid vært vanskelig tilgjengelig for pressen. Etter at han sluttet som Statoil-sjef i 2014 har Lund knapt uttalt seg til norske medier. Det betyr ikke at han har vært ute av offentlighetens søkelys.

BP-sjef?

Etter det DN forstår, er Lund fortsatt bosatt i London, selv om hans kone Else Cathrine Lund jobber i Finans Norge i Oslo. Paret har to voksne barn.

Sunday Times skriver også i helgen at Lund har besluttet å holde seg i England.

"Aramco vil tillate ham å holde seg i oljebransjen mens han venter på at det åpner seg en ny toppjobb - kanskje i BP?", skriver avisen.

Schlumberger-styremedlem Tore Sandvold ga i juni gode skussmål til Helge Lund:

- Helge Lund er et fantastisk tilskudd til styret, sa den tidligere ekspedisjonssjefen i oljedepartementetet og styrelederen i Petoro.

Les også:

- Et fantastisk tilskudd

Tre nordmenn i Schlumberger-toppen dnPlus

Starter eget selskap dnPlus

Slik avslørte hun makteliten
Simona Levi er teaterinstrukstør og tangodanser. Sammen med X-Net, en gruppe aktivister som hun var med på å starte, har hun klart å avsløre korrupte ledere innen økonomi og politikk. Slik kan du også gjøre det samme.
04:03
Publisert:
(DN+)

De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Her er super-PT-ens favorittøvelser
Frank-Idar Sande viser tre øvelser som trener hele kroppen.
01:57
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.